قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
رئیس سازمان امور دانشجویان خبر داد:

87 هزار تقاضا برای دریافت خوابگاه متاهلی در دانشگاه های دولتی

87 هزار تقاضا برای دریافت خوابگاه متاهلی در دانشگاه های دولتی

به گزارش قائم، رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: سال قبل حدود ۸۵ درصد دانشگاه ها فاقد خوابگاه متأهلی بودند، هم اکنون ۸۷ هزار تقاضای مؤثر برای دریافت خوابگاه متأهلی داریم.



هاشم داداش پور در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به آخرین وضعیت نهضت خوابگاه سازی متاهلی در دانشگاه های وزارت علوم اظهار داشت: قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت، دانشگاه ها را مکلف کرده است تا بتوانند متناسب با نیازهای در ارتباط با حوزه خوابگاه متأهلی، خوابگاه های متاهلی راه اندازی کنند.
وی افزود: هم چنان که می دانید پارسال یک هزار و ۲۶۹ واحد خوابگاه متأهلی در ۱۷ الی ۱۸ دانشگاه کشور وجود داشت، و حدود ۸۵ درصد دانشگاه ها فاقد خوابگاه متأهلی بودند، از سال قبل که دولت سیزدهم آغاز به کار کرد، و رویکرد جدیدی پیش گرفت و قانون جوانی جمعیت تصویب و ابلاغ گردید حرکت هایی در حوزه وزارت علوم آغاز شد و دانشگاه ها به سمت ساخت خوابگاه های متأهلی حرکت کردند.
رئیس سازمان امور دانشجویان اضافه کرد: تعداد یک هزار و ۲۶۹ خوابگاه متاهلی به یک هزار و ۵۰۵ خوابگاه متأهلی در خلال یک سال قبل رسیده همینطور حدود ۴ هزار واحد خوابگاه متأهلی هم به مرحله درحال ساخت رسیده است که بخشی از آنها یعنی حدود یک سوم، از راه تغییر کاربری به خوابگاه متاهلی تبدیل می شوند، برخی هم از راه ساخت وساز به خوابگاه متاهلی تبدیل خواهند شد.
بر اساس تفاهمنامه باید ۲۰۰ هزار خوابگاه متاهلی در سرتاسر کشور راه اندازی شود
داداش پور افزود: همینطور وزیر علوم تحقیقات و فناوری با وزیر راه و شهرسازی تفاهمنامه ای منعقد کرده است که به باعث آن باید ۲۰۰ هزار خوابگاه متاهلی در سرتاسر کشور راه اندازی شود.
وی افزود: هم اکنون ۸۷ هزار تقاضای مؤثر برای دریافت خوابگاه متأهلی در دانشگاه های سراسری وجود دارد، که اگر درصورتیکه قرار باشد اتفاقی رخ دهد، تقاضاهای بالقوه هم می تواند به این تعداد اضافه شود، چون یک سوم دانشجویان دانشگاه های کشور ما (دانشگاه های مجموعه وزارت علوم) دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند که به سن ازدواج رسیده اند.
سن باقی ماندن دانشجویان در دانشگاه ها به هفت الی هشت سال رسیده است
وی اضافه کرد: از طرفی هم سن باقی ماندن دانشجویان در دانشگاه ها که قبلاً حدود چهار سال بود هم اکنون به هفت الی هشت سال رسیده است، یعنی میزان ماندگاری دانشجویان در دانشگاه های وزارت علوم افزایش پیدا کرده است و معنای آن اینست که دانشگاه صرفا یک جایگاه آموزشی و پژوهشی در اختیار ندارد، دانشگاه باید بتواند به سمت خانواده محوری حرکت نماید این کار جز از راه تأسیس خوابگاه های متأهلی امکان پذیر نیست.
رئیس سازمان امور دانشجویان در رابطه با سازوکار اجرایی تفاهمنامه وزارت علوم و وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی موظف شده است در جاهایی که خوابگاه متأهلی و مسکن ملی راه اندازی می شود زمین آنرا هم تأمین کند، تفاهمنامه ای که مابین این دو وزارت خانه منعقد گردید، به این شرح بود که وزارت راه و شهرسازی در جاهایی که دانشگاه های کشور زمین ندارند، زمین در اختیار آنها قرار دهد، و برای ساخت این خوابگاه ها ۱۰ درصد از درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها و ۱۰ درصد از تملک و دارایی های دانشگاه هایی که مجلس در اختیار آنها قرار داده است، از راه دانشگاه تأمین شده، مابقی هم از منابع بانکی تأمین شود.
ساز و کار تأمین منابع بانکی برای ساخت خوابگاه های دانشگاه های کشور هنوز مشخص نیست
وی افزود: اما هنوز ساز و کار و مشخص در خصوص این که منابع بانکی چطور برای این کار وارد دانشگاه های کشور شود انجام نشده است. یکی از بحث ها اینست که ما بتوانیم یک ماده واحده و یا تبصره ای مرتبط اضافه نماییم، تا از راه آن مشکل در ارتباط با منابع بانکی را حل نماییم درصورتیکه منابع بانکی وارد این بحث نشود، امکان این که بتوان ۲۰۰ هزار واحد متاهلی ساخت وجود ندارد، هم اکنون دانشگاه های مختلف این کار را آغاز کرده اند ولی اگر قرار باشد یک باره یک جهشی در ساخت خوابگاه های متاهلی ایجاد شود، نیازمند منابع مالی قابل توجهی هستیم و به آسانی امکان پذیر نیست.
داداش پور اضافه کرد: یکی از بندهای این تفاهمنامه اینست که وزارت راه و شهرسازی، بحث در ارتباط با خوابگاه های دانشگاه ها را هم در عدد در ارتباط با منابع بانکی لحاظ کند، یعنی خوابگاه های متأهلی در چارچوب مسکن ملی لحاظ شوند، و به همان اندازه که بانکها برای مسکن ملی تأمین اعتبار اختصاص می دهند، اعتبار راه اندازی خوابگاه های متاهلی را هم تأمین کنند.


منبع:

1401/09/11
02:14:12
5.0 / 5
373
تگهای خبر: آموزش , سازمان , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴