قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
سهم دانشگاهها از تولید ۱-

راه اندازی ۱۰۰ سرای نوآوری در دانشگاه آزاد تا ۳ سال آینده

راه اندازی ۱۰۰ سرای نوآوری در دانشگاه آزاد تا ۳ سال آینده

به گزارش قائم معاون تحقیقات دانشگاه آزاد با اشاره به برنامه این دانشگاه برای اشتغال زایی و كمك به تولید اظهار داشت: پیش بینی ما تا 3 سال آینده این است كه 100 سرای نوآوری و 2 هزار شركت دانش بنیان فعال ایجاد شود.



روح الله دهقانی فیروزآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره عملكرد این معاونت در حوزه فناوری در سال ۹۸ و در امتداد كمك به تولید اظهار داشت: به نظر بنده در دانشگاه آزاد دو اتفاق بزرگ باید در حوزه فناوری و نوآوری رخ می داد كه اتفاق افتاد؛ نخست ریل گذاری در حوزه فناوری، نوآوری و تدوین قانون جامع و سهل بود كه دراین زمینه قانون جامع «بازار فناوری و سرای نوآوری» به تصویب هیات امنای دانشگاه رسید. اتفاق دوم تخصیص زیرساخت ها شامل ساختمان و بودجه بود كه دراین زمینه نیز موافقت های لازم صورت گرفت و كارهای اداری مربوط به واگذاری ساختمان ها نیز انجام شد.
دهقانی اضافه كرد: جز اصلی توسعه در بحث فناوری و نوآوری در دانشگاه آزاد «سراهای نوآوری» هستند؛ سراهای نوآوری دانشگاه آزاد شامل زیرساخت های فناوری و نوآوری، پارك های علم و فناوری، مراكز رشد، مراكز TTO، مراكز شتابدهی، مراكز كسب و كار، مراكز ثبت اختراع و مراكز خدمات فناوری هستند كه به صورت متمركز ایجاد می شوند.
وی ضمن اشاره به اینكه این سراها می توانند با تبدیل ایده ها و دستاوردهای علمی واحدها به محصولات و خدمات مورد نیاز جامعه، موجب ثروت آفرینی برای خودشان و دانشگاه شوند، اظهار نمود: از منظر دیگر توسعه سراها موجب ایجاد نیازهای پژوهشی تقاضامحور از جانب شركت های مستقر در سراها خواهد شد كه پیگیری این نیازهای واقعی پژوهشی، سبب نشاط بیشتر علمی و اقتصادی مراكز تحقیقاتی می شود. از طرفی دیگر اگر مراكز تحقیقاتی، محصولی را توسعه داده باشند می توانند بوسیله سرا به تجاری سازی آن بپردازند.
۸ سرای نوآوری در سال ۹۸ مجوز گرفت
دهقانی افزود: خوشبختانه در ماه های پایانی سال ۹۸ شورای مدیریت كارهای دانش بنیان دانشگاه آزاد تشكیل شد كه وظیفه اصلی این شورا ارائه مجوز به سراهای نوآوری است. تا آخر سال ۹۸، ۴ جلسه این شورا انجام شد و در مجموع جهت راه اندازی ۱۷ سرای نوآوری درخواست ارائه شده كه تابحال ۸ سرا مجوز اولیه فعالیت خودرا گرفتند.
معاون تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد افزود: بر طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، سرای نوآوری «كشت و تجاری سازی گیاهان زینتی» در واحد گرگان استان گلستان، سرای نوآوری «صنایع فلزی و ماشین سازی» در واحد خمینی شهر اصفهان، سرای نوآوری «مبل و منبت» در واحدملایر استان همدان، سرای نوآوری «صنایع چرم» در واحد تبریز استان آذربایجان شرقی، سرای نوآوری «پوشاك» در واحد یزد و سرای نوآوری «طلا و جواهر» در واحد نجف آباد استان اصفهان افتتاح شد.
نقش سراهای نوآوری در تولید و اقتصاد مقاومتی
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد با اعلان اینكه هدفگذاری دانشگاه این است كه در هر استان بین یك تا چند سرای نوآوری راه اندازی شود، اظهار داشت: سراهای نوآوری علاوه بر اینكه می توانند در محدوده دانشگاهی تأثیرگذار باشند و افراد بسیاری را به سمت شركت های دانش بنیان سوق دهند و شركت های كارآفرین ایجاد كنند، در تولید و اقتصاد مقاومتی نیز نقش بسیار مؤثری ایفا خواهند كرد.
دهقانی با اشاره به اینكه سرای نوآوری را با همكاری تركیبی صنعت گران و دانشگاه طراحی، مدیریت و اجرایی می نماییم، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد سراهای نوآوری به دنبال تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم است تا مدركی كه به دانشجویان خود می دهد، مدرك كارآفرینی، فناوری و نوآوری باشد و بتواند كارآفرینی و اشتغال زایی جوانان را تامین كند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد به همكاری با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برای توسعه زیرساخت های فناوری و نوآوری اشاره نمود و اظهار داشت: در همین راستا طی هماهنگی با ریاست دانشگاه آزاد استان تهران و روسای واحدهای تهران نزدیك به ۳۰ هزار متر مربع از بهترین ساختمان های دانشگاه به سراهای نوآوری اختصاص داده شد؛ بطوریكه مقرر است ساختمان دانشكده هنر، كه یك ساختمان ۱۵ هزار متر مربعی است به سرای نوآوری صنایع هنری و خلاق تبدیل گردد.
امتیاز سراهای نوآوری برای دانشجویان سایر استان ها
وی اضافه كرد: یكی دیگر از ساختمان ها، ساختمان دكتر قریب است كه در میدان انقلاب واقع شده و ۸ هزار متر مربع فضا دارد. این فضا مقرر است به سرای نوآوری توسعه فناوری های منطقه ای اختصاص یابد؛ در واقع برنامه كلان ما این است كه دانشجویانی كه از شهرستان به تهران می آیند و ۵-۶ سال اینجا درس می خوانند بتوانند با همشهری ها و هم استانی های خودشان یك تیم استارت آپی شكل دهند و حول نیازهای فناوری منطقه خودشان فعالیت كنند. و در ادامه در طول دوره تحصیلی روی ایده هایشان كار كنند و وقتی به پختگی رسید برای ادامه كار به شهرشان بازگردند.
معاون تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد با اشاره به اینكه یك فضای ۲-۳ هزار متری در شهرك غرب كه مربوط به واحد غرب تهران است، تبدیل به سرای نواوری فناوری های سلامت و سرای نواوری فناوری های اموزشی خواهد شد، اضافه كرد: ساختمان شفق در سعادت آباد كه مربوط به واحد تهران جنوب است، تبدیل به سرای نوآوری در حوزه های بورس، حقوق و مهندسی خواهد شد.
دهقانی افزود: همین طور مقرر است سرای نوآوری «فناوری های همگرا» كه در حوزه فیزیك فعالیت می كند، در فضایی به مساحت ۷۰۰ متر مربع واقع در واحد یادگار امام ایجاد شود.
راه اندازی سرای نوآوری «فناوری سلامت» و «فناوری منطقه ای» در سال ۹۹
وی با اشاره به اینكه قرار بود توسعه فناوری های منطقه ای در ۲۰ اسفند ۹۸ افتتاح شود كه متاسفانه به سبب شرایط موجود در كشور امكان استقرار تیم ها در آن وجود نداشت و افتتاح آن به تعویق افتاد، اضافه كرد: سرای نوآوری فناوری های سلامت و فناوری آموزش آموزشی آماده بهره برداری است و در سال ۹۹ به بهره برداری خواهد رسید.
دهقانی افزود: سرای نوآوری صنایع هنری واقع در دانشگاه هنر نیاز به بازسازی دارد و پیش بینی ما این است كه افتتاح این سرا حدود ۶ ماه به طول بیانجامد.
۱۰۰ سرای نوآوری تا سه سال آینده راه اندازی می شود
معاون تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اضافه كرد: پیش بینی ما تا ۳ سال آینده این است كه ۱۰۰ سرای نوآوری و ۲ هزار شركت دانش بنیان فعال ایجاد شود و فكر می نماییم تا دو سال آینده دانشگاه آزاد تبدیل به یكی از مؤسسات آموزش عالی پیشرو در زمینه تولید ثروت و فناوری در كشور شود.
پخش موشن گرافی با موضوع فناوری در كلاس های درسی
وی در ادامه به یكی دیگر از برنامه های این معاونت در حوزه فناوری و نوآوری اشاره نمود و اظهار داشت: مقرر است از شروع سال ۹۹ یك سری محتوا، انیمشین ها و موشن گرافی هایی برای آشنایی اساتید و دانشجویان با مفاهیم نوآوری، فناوری، پارك های علم و فناوری و مراكز رشد در تمامی كلاس های دانشگاه آزاد پخش شود. این محتواها در تمامی رشته ها شامل علوم انسانی، پزشكی مهندسی در ابتدای كلاس به نمایش درخواهد آمد و به نظر میرسد پس از گذشت یكی دو ماه از پخش این آیتم ها حجم وسیعی از دانشجویان و اساتید به سمت حوزه فناوری روی خواهند آورد.


منبع:

1399/01/06
21:30:23
5.0 / 5
3029
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳