قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
رئیس دانشگاه تهران:

دانشجویان باید در دانشگاه امكان جابجایی رشته را داشته باشند

دانشجویان باید در دانشگاه امكان جابجایی رشته را داشته باشند

به گزارش قائم رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینكه ما دانشجو را بیمار كرده، چون اجازه انتخاب رشته به او نداده ایم، اظهار داشت: باید به دانشجویان بعد از ورود به دانشگاه، اجازه جابجایی دهیم.



به گزارش قائم به نقل از مهر، محمود نیلی احمدآبادی امروز در نشست «كنكور؛ چالش ها و راهبردها» كه با حضور رؤسا و معاونین دانشگاه در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، گفت: به نظر من، بزرگترین مشكل در بحث كنكور، ورود دستگاه های مختلف و دخالت آنها در این مساله است. بطور مثال ما در كنكور دكتری مشكلی نداشتیم اما مجلس ورود و قوانینی را ایجاد كرد؛ آن هم در زمانی كه می توانستیم خودمان مدیریت نماییم. بنظر می رسد اگر ورود دستگاه های دیگر به این حوزه به حداقل برسد، قسمتی از مشكلات از بین می رود.
وی اضافه كرد: تجربه ثابت كرده وقتی افراد ذی نفع در كنار یكدیگر جمع شوند، ۹۰ درصد مسائل حل می شود. ما به دنبال جذب بهترین ها در دانشگاه هستیم بنا بر این دانشگاه جایی نیست كه شكلی از فساد در آن ایجاد شود.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینكه پیش از انقلاب، مسیرهای مختلفی را برای پذیرش دانشجو داشتیم، اشاره كرد: به نظر من، بستن یك قالب برای دانشگاه ها اشتباه است و بهتر است از این چارچوب محدود بیرون بیاییم و تنوع بخشی ایجاد نماییم.
نیلی احمدآبادی بیان كرد: آنچه اتفاق افتاده این است كه تقاضا برای برخی رشته ها كم شده و می توانیم بدون كنكور دانشجو جذب نماییم. نكته مهم این است كه رقابت همیشه برای رشته های پرطرفدار بوده است؛ بطوریكه همچنان رشته های مهندسی، حقوق، جامعه شناسی و معماری جزو رشته های پرطرفدار محسوب می شوند.
وی با اشاره به اینكه زمانی كه فرد وارد دانشگاه می شود، ما هرگونه انعطاف را از دانشجو و دانشگاه می گیریم، اشاره كرد: زمانی كه نوجوانی به ۱۸سالگی می رسد، به او می گوییم كه «باید تصمیم زندگی خودرا در همان ۱۸سالگی بگیرد» و فرصت بعدی برای او وجود ندارد. یا به او می گوییم «اگر بخواهی از دانشگاه انصراف دهی، اجازه نخواهی داشت باردیگر در آزمون شركت كنی. اگر دانشجوی پسر هم باشی، باید به سربازی بروی».
رئیس دانشگاه تهران افزود: پیشنهاد من این است كه اگر دانشجویی وارد دانشگاه می شود، برمبنای نمره سنجش، نمره معدل و علاقه، به این فرد حق انتخاب رشته داده شود. یا برای دانشجویان پسر، سربازی را در سقف سنوات او ببندیم.
نیلی احمدآبادی عنوان كرد: دانشجوی المپیادی در دانشگاه داریم كه به اصرار والدین خود به رشته مهندسی آمده اما تمام علاقه اش رشته هنر است و هم اكنون مشروط شده است. ما بچه را بیمار كردیم، چون اجازه انتخاب رشته به او ندادیم. بنظر می رسد كه باید به دانشجویان بعد از ورود به دانشگاه، اجازه جابجایی دهیم.
وی با اشاره به اینكه تقاضا برای رشته های پزشكی هم اكنون به شدت افزایش یافته است، اظهار داشت: اینكه هدف را مبارزه با مؤسسات كنكور بگذاریم، درست نیست چونكه بخش زیادی از مشكلاتی كه در بحث كنكور وجود دارد، ناشی از قوانینی است كه وضع كرده ایم و به فرد می گوییم كه «در امتحان چهار ساعته باید تصمیم خودرا بگیرد».
رئیس دانشگاه تهران با تاكید بر اینكه باید برای مقطع كاردانی ارزش قائل شویم، اضافه كرد: در كشورهای دنیا در مقاطع فوق لیسانس و كاردانی، اشتغال و حقوق وضعیت خوبی دارند.
نیلی احمدآبادی با اشاره به اینكه آموزش و پرورش در این سال ها نتوانسته سوابق تحصیلی را به خوبی اجرا كند، اشاره كرد: نمراتی كه به دانش آموزان داده می شود، به شكلی است كه نمی توانند خوب و بد را از هم تفكیك كنند.


منبع:

1398/07/14
22:57:13
5.0 / 5
4423
تگهای خبر: آموزش , پزشك , دستگاه , دكتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲