قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی :

برای پذیرش بدون كنكور باید بین سنجش و پذیرش تفكیك قائل شویم

برای پذیرش بدون كنكور باید بین سنجش و پذیرش تفكیك قائل شویم

به گزارش قائم دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: برای پذیرش در دانشگاه بدون كنكور باید میان سنجش و پذیرش تفكیك قائل شویم و سازوكارهای متناسب با این شرایط را به كار گیریم.



به گزارش قائم به نقل از مهر، جلسه ۱۳۸ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست سعید رضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار گردید.
سعید رضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در این نشست طی سخنانی عنوان کرد: تصمیم راجع به کنکور جزو تصمیمات سخت به حساب می آید چونکه طی ۴۲ سال نتوانسته ایم درباره آن تصمیم جدیدی بگیریم.
وی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی در مقطعی تصمیم گرفت طی مدت زمانی حذف کنکور اتفاق بیفتد که قانون مشخص و جزئیاتی هم نداشت.
عاملی افزود: نکته بعدی این است که در کشور به هنجار سنجش و پذیرش عادت کرده ایم که تا بحث تغییر می شود آشفتگی به وجود می آید و از سوی دیگر میزان استرس، خودکشی، افسردگی و… ناشی از کنکور مبحث مهمی است که نادیده گرفته می شود.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: کنکور یک نظام ارزیابی و پذیرشی است که اعتماد به آن هست و یک حداقل هایی را تأمین می کند ولی به علت ناکارآمدی در ارزیابی عمیق و طولانی مدت و همینطور میزان اضطراب و نگرانی و فشاری را که بر داوطلب و خانواده او وارد می نماید و همینطور کسب و کارهای غیر کیفی که کنار آن شکل گرفته است، قابل ادامه دادن نیست.
وی ضمن اشاره به اینکه رقابت و نگرانی در کنکور راجع به بعضی از رشته های خاص وجود دارد و برای مابقی رشته ها اجازه پذیرش در اختیار دانشگاه است، اظهار داشت: در شرایط کنونی، وزارت علوم هم اعلام نموده که ۸۵ درصد کنکور برداشته شده و پذیرش دانشگاه برپایه سوابق تحصیلی است.
وی با اشاره به اینکه در ستاد نقشه جامع علمی کشور، تجربه های سایر کشورها در مورد حذف کنکور و نحوه پذیرش در دانشگاه بررسی و تحلیل شده است، خاطرنشان کرد: سنجش باید بر مبنای سوابق تحصیلی و آزمون صورت گیرد و استانداردسازی آزمون ها ضروریست.
عاملی تاکید کرد: برای پذیرش در دانشگاه بدون کنکور باید میان سنجش و پذیرش تفکیک قائل شویم و سازوکارهای متناسب با این شرایط را به کار گیریم.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه بر تفکیک بین سنجش و پذیرش در کشور توافق وجود دارد، افزود: وزن دهی به دروس برای رشته های متفاوت می تواند در اختیار دانشگاه ها باشد، به صورت مثال دانشگاهی در رشته مهندسی یا علوم پایه وزن دهی خاصی به دروس با عنایت به اولویت ها و روش های تدریس اعلام می کند.
عاملی در انتهای سخنان خود تاکید کرد: آموزش و پرورش هم باید مسئولیت بپذیرد و فقط کافی نیست برای مقطع آخر، آزمون استاندارد برگزار کند. برای مبحث پذیرش، حداقل در دوره متوسطه باید آزمون ها استاندارد باشد. در واقع سازمان سنجش همه بار را روی دوش خود گذاشته است و این سبب شده فرایند ارزیابی تبدیل به ارزیابی مقطعی و ارزیابی در ۴ ساعت به جای ۴ سال شود.


منبع:

1399/08/24
14:07:03
5.0 / 5
930
تگهای خبر: آموزش , اسلام , اسلامی , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴