قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

اربعین نماد ویژه ای از وحدت جهان اسلام

اربعین نماد ویژه ای از وحدت جهان اسلام

قائم: اربعین جلوه گاه تعزیت و عزا و بزرگداشت شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است و این مساله به قضاوت تاریخ اتفاق افتاده است. هنگامی كه حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، سبط رسول الله، سید جوانان اهل بهشت و ریحانه رسول الله در صحرای كربلا با آن وضعیت به شهادت رسید؛ كوفیان ایشان را دعوت نمودند و بعد برخلاف دعوت خودشان دست به شمشیر بردند و حضرت را به شهادت رساندند، طبیعی است كه پس از این عمل پشیمان شدند برای اینكه امام مسلمانان را به شهادت رسانده بودند.



بعد از این واقعه كوفیان با مشكلات بسیاری مواجه و از كرده خود پشیمان شدند. به سبب همین پشیمانی سه نهضت به فاصله دو سه سال اتفاق افتاد؛ نهضت اول «توابین» بود كه حدود ۱۲ هزار نفر در آن كشته و یا به عبارتی شهید شدند. نهضت دوم واقعه «حره» و نهضت سوم، قیام مختار است. تمام این قیام ها به صورتی توبه برای یاری نكردن از امام حسین (ع) بود.
هنگامی كه اربعین فرارسید، ازآنجاكه شهادت اباعبدالله الحسین (ع) سایه سنگینی از ندامت و پشیمانی در همه جا حتی در دربار شام، كوفه و بصره به وجود آورده بود. بنا بر این نسبت به بازماندگان دوده چه در مدینه و چه در شام و كوفه، خجالت زده بودند و این اربعین بازگشتی به ندامت برای آنها بود. بنا بر این چهل روز بعد یا یك سال پس از شهادت امام حسین (ع)، «جابربن عبدالله انصاری» كه از اصحاب رسول الله (ص) بود و وعده زیارت مزار اباعبدالله الحسین (ع) را به او داده بودند، برای زیارت امام حسین (ع) از مدینه به كوفه آمد و ایشان نخستین زائر حقیقی كربلا شد. «جابر» در آنجا «عطیه كوفی» كه یكی از بزرگان تابعین بود را دید و باهم برای زیارت همراه شدند. هنگامی كه به مزار امام حسین (ع) رسیدند، جابر آن جمله معروف «چگونه می شود دوستی پاسخ دوست خودرا ندهد» را به زبان آورد و جابر جواب خودرا این گونه داد: «دوست چگونه می تواند جواب دوستش را بدهد درحالی كه سرش را از بدن جدا كرده و سرش فرسنگ ها از پیكرش فاصله دارد.» عطیه می گوید بعدازاین اتفاق «جابربن عبدالله انصاری» از هوش رفت. حركت «جابر» برای زیارت اربعین شروع شد كه از ۱۳۸۰ سال پیش تا امروز ادامه داشته و به شعار تشیع تبدیل گشته است و زوار هرسال اربعین به زیارت امام شهیدشان می آیند. این حركت بسیار پُرمعناست برای اینكه میلیون ها نفر به این زیارت آمده و همه یك كلمه را بر زبان می آورند كه «ما موالی دوده «علیهم السلام» و موالی امام حسین (ع) هستم.» موالی دوده رسول الله یعنی ما محب رسول الله و موحد هستیم. ما پیرو اباعبدالله الحسین (ع) هستیم و زیر بار ظلم نمی رویم. این گروه عظیم یك صدا شعار «یالثارات الحسین» را سر می دهند كه همگی از منتظران قیام امام زمان (عج) هستند.
این هیمنه ­ای كه در خیل عظیم اربعینی ها ایجاد می شود، موجب وحدت، همدلی و عطوفت نسبت به یكدیگر است. اربعین نماد ویژه ای از وحدت جهان اسلام است به این معنا كه تمام مسلمانان زیر پرچم دوده (علیهم السلام) جمع می شوند و اسلام حقیقی را معرفی می كنند.
۲۵۸۲۴۳


منبع:

1398/07/19
19:02:47
5.0 / 5
4614
تگهای خبر: اربعین , اسلام , امام , دین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳