قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
مدیر حوزه های علمیه:

نباید از جامعه و فضای بیرون حوزه غافل شویم

نباید از جامعه و فضای بیرون حوزه غافل شویم

به گزارش قائم آیت الله اعرافی اظهار داشت: مرحوم آقای خسروشاهی شخصیتی بود که در حوزه ریشه داشت و از حوزه فراتر می رفت و به این ارتباطات فراحوزوی اهتمام می ورزید؛ ما باید ضمن حفظ اصالت حوزوی خود از جامعه و فضای بیرون حوزه غافل نشویم.



خبرگزاری حوزه نوشت: آیت الله اعرافی در آیین نکوداشت و رونمایی از نرم افزار مجموعه آثار استاد سیدهادی خسروشاهی که از طرف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی انتشار یافته است اظهار داشت: نوری که از طرف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به وجود آمده و بجای جای حوزه پرتو افکنده محل تقدیر و تشکر دارد.
وی اضافه کرد: خاصیت های خوب و جذابی در شخصیت مرحوم استاد خسروشاهی دیده می شد؛ همچون شرح مباحث تفسیر سوره حمد حضرت امام راحل که در نخستین دیدارهای بنده با ایشان در واتیکان دیده شد.
مدیر حوزه های علمیه عنوان داشت: مرحوم آقای خسروشاهی شخصیتی بود که در حوزه ریشه داشت و از حوزه فراتر می رفت و به این ارتباطات فراحوزوی اهتمام داشت؛ ما باید ضمن حفظ اصالت حوزوی خود از اجتماع و فضای بیرون حوزه غافل نشویم. وی اظهار داشت: در عصر اختناق و فشار حوزه کسانی که بتوانند با فضاهای بیرون از حوزه ارتباط برقرار نمایند کم بودند؛ مرحوم خسروشاهی یکی از آن کمتر افراد حوزوی بودکه در همان دوران با دانشگاه ها و سایر نهادهای فرهنگی کشور ارتباط داشت. استاد درس خارج حوزه قم با اشاره به اینکه خاصیت دیگر مرحوم خسروشاهی شخصیت فراملی و داشتن اندیشه بین المللی بود، اظهار داشت: مرحوم استاد خسروشاهی نگاهش به اسلام نگاه تمدنی و کلان بود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اشاره کرد: وی اهل قلم بود و خصوصاً به زبان فارسی می نوشت؛ این مساله در زمان حاضر شاید خیلی مسئله پیچیده ای نباشد، اما در دهه هایی همچون دهه چهل شمسی داشتن قلم روان فارسی به نحوی که برای همگان قابل درک باشد، در محافل حوزوی به واقع امری مشکل بود که جای تقدیر دارد.
وی اضافه کرد: استاد خسروشاهی اهل تحلیل بود و تحلیل تاریخی خوب و دقیقی داشت؛ رویکرد تحلیلی به تاریخ مورد تاکید بزرگانی همچون مرحوم آیت الله بروجردی و همین طور علامه طباطبایی بوده است که ایشان در کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم به این مهم اشاره داشته اند.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه مرحوم خسروشاهی اهل تحول با گرایش به نهضت و تطور اسلامی بود، بیان داشت: وی نوگرا و نواندیش اما از نوع ضابطه مند و در قالب بود؛ این نگاه در آثارش پیداست.
وی اظهار نمود: ایشان در روزهای اوج شیوع ویروس کرونا و در غربت از دنیا رفتند؛ جا دارد در مورد این استاد طرح های تحقیقاتی صورت گیرد و شخصیت این عالم مجاهد مورد واکاوی قرار گیرد.
آیت الله اعرافی در آخر اظهار داشت: از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی خواستاریم محتواهای علمی را به شکلی عرضه کنند که در گوشیهای همراه نیز به جهت دسترسی آسانتر قابل نصب باشند.

مرحوم آیت الله خسروشاهی در صحنه عمل نقش های اثرگذاری ایفا نموده است همین طور حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین بهرامی در آیین نکوداشت و رونمایی از نرم افزار مجموعه آثار استاد سیدهادی خسروشاهی اظهار داشت: به سبب محدودیت هایی که به سبب بیماری کرونا به وجود آمده است، این مراسم را به دو صورت حضوری و مجازی برگزار نمودیم. وی ادامه داد: شاید شایسته بود که کسانی که ارتباط نزدیکتری با مرحوم استاد سیدهادی خسروشاهی داشته اند سخنران این جلسه می بودند.
رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اشاره کرد: تا آنجا که به یاد دارم حضرت آیت الله استادی فرمودند که شخصیت های علمی را می توان به دو دسته تقسیم کرد؛ عده ای از آنها زمینه ایجادی، تأسیس حوزه و تربیت افراد برایشان فراهم نیست مانند مرحوم فیض که ایشان آثار علمی زیادی را ساخته اند اما مجال برای آثار و کارهای بیشتری را نداشته اند.
وی اظهار داشت: دسته دیگر از شخصیت های علمی افرادی هستند که در فضای اصلاحی، تربیتی و اجتماعی ورود داشته اند؛ یکی از این شخصیت ها مرحوم آیت الله بروجردی هستند که نگاه مکتب ساز، اصلاح گر و تحولی داشته اند اما مسئولیت مرجعیت عامّ ایشان سبب شد که بر شاگردپروری و احیاء آثار علمای قبل تمرکز نموده و فرصت چندانی برای تولید آثار زیاد را نیابند.
حجت الاسلام و المسلمین بهرامی اشاره کرد: استاد خسروشاهی دارای جامعیت این دو دسته شخصیت های علمی بودند؛ ایشان با بزرگانی همچون آیت الله بروجردی و علامه طباطبایی ارتباط داشته اند.
وی اضافه کرد: مقالاتی که در نورمگز از مرحوم آیت الله خسروشاهی وجود دارد بیش از ۲۵ مقاله است. رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی بیان داشت: کارهای آیت الله خسروشاهی منحصر به آثار مکتوب نیست و در صحنه عمل و کارهای اجتماعی ایشان نقش های اثرگذاری در پیشبرد انقلاب اسلامی داشته اند.
وی اظهار داشت: ایشان هم با فضای حوزه سنتی مرتبط بوده اند و هم با فضاهای تحول خواه در جهان اسلام ارتباط داشته اند. حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین بهرامی اظهار نمود: مرحوم خسروشاهی با کلیسای مسیحیت ارتباط می گیرند تا با ارائه تصویری روشن از اسلام به روابط بین الادیانی رونق ببخشند.
وی عنوان داشت: این استاد فقید با دانشگاه الازهر مصر نیز ارتباطات قوی برقرار نموده و با اساتید و بزرگان آنجا نیز به مباحثه پرداخته اند. رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اظهار داشت: ایشان بین نگاه حوزوی و سنتی و نگاه تحول خواهانه و اصلاحی جامع بودند و هردو را به خوبی درک کرده بودند.
وی اضافه کرد: شاید کاری را که مرحوم آیت الله خسروشاهی در ۶۰ سال انجام داده است اگر برای یک مؤسسه در نظر بگیریم بتوان گفت نمره قابل قبولی را ستاندن نماید؛ کاری که یک نفر در وضعیت دشوار و پرتلاطم انجام داده و در حد یک مؤسسه علمی موفق بوده است. حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین بهرامی اشاره کرد: در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در موضوع نشر آثار علما و معرفی شخصیت آنان کارهای مختلفی به عمل آمده است.
وی اظهار داشت: امروز پس از سه دهه تلاش این مرکز امکان دسترسی سهل و عرضه منابع علوم اسلامی برای پژوهشگران فراهم گشته است. رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی بیان داشت: دیجیتال سازی محتواهای علمی تولید شده توسط علمای اسلام یکی از کارهای اصلی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی بوده است. وی اظهار داشت: در دسترس قرار دادن این آثار یکی دیگر از اقدامات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی بوده است. حجت الاسلام و المسلمین بهرامی اظهار نمود: اثری که امروز از آثار مرحوم استاد خسروشاهی رونمایی می شود سومین نسخه آنست.
/6262

1399/12/26
13:07:47
0.0 / 5
1196
تگهای خبر: ادیان , اسلام , اسلامی , امام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵