قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

نوشتن با فونت آزادگی را تمرین نماییم

نوشتن با فونت آزادگی را تمرین نماییم

به گزارش قائم دبیر بخش آفرینش های ادبی هشتمین سوگواره اشراق و سوگواره ملت امام حسین (ع) از لزوم شکل گیری گفتمان تخصصی در حوزه نگارش فضای مجازی سخن گفت و برگزاری کارگاه «نوشتن با فونت آزادگی» را یکی از برنامه های این سوگواره دانست.


فاطمه حیدری به خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: بخش آفرینش های ادبی شامل سه حوزه داستانک، فیلمنامه (کوتاه و طرح داستان) و شعر است که وجیهه سامانی داور بخش داستان، سیدمحسن امامیان کارگردان و تهیه کننده بعنوان داور بخش فیلمنامه و سید مهدی موسوی داور بخش شعر است.
وی اضافه کرد: سال جاری با عنایت به رویکرد تخصصی سوگواره، موضوعات با رویکرد فضای مجازی دنبال شد. مثلاً در بخش شعر موضوع هایی تخصصی حوزه شعر در چارچوب برنامه های زنده مجازی علمی، مسئله محور و راهبردگرا با اساتید مختلف برگزار شد و احمد علوی به ظرافت ها و ظرفیت های شعر عاشورایی با هدف معرفی سوژه های ناب عاشورایی برای شاعران جوان پرداخت و راهبردهای مورد نیاز شاعران جوان را در این بخش عرضه داد.
حیدری اضافه کرد: این مورد هم به علت تاکید مقام معظم رهبری بر سبک زندگی اسلامی و هم خلا سبک زندگی در شعر عاشورایی دنبال شد تا محتوای پژوهشی دقیق و علمی هم به مخاطبین عرضه شود. بنابراین بحث سبک زندگی را در این سوگواره مطرح کردیم. در واقع دلیل حضور استاد علوی اشعار ناب وی در حوزه بانوان بود که در یک برنامه زنده استودیویی با حضور سلمان علوی شاعر آیینی، صدمه شناسی شعر عاشورایی مورد بررسی قرار گرفت.
توجه به روایت نویسی معاصر با الفبای حسینی
وی یکی از اهداف برگزاری این سوگواره را روایت نویسی معاصر با الفبای حسینی دانست و اظهار داشت: در بحث داستان شش کارگاه تخصصی با عنوان نوشتن با فونت آزادگی به صورت زنده با تدریس سلمان باهنر مدرس داستان و کارشناس ادبیات نمایشی برگزار می گردد. در این کارگاه بایسته های نگارش در فضای مجازی و داستان نویسی بررسی شده است. این کارگاه الان درحال برگزاری است و علاقمندان می توانند برای شرکت در کارگاه به آیدی @Islamic_ethic در پیام رسان ایتا پیام دهند.
دبیر بخش آفرینش های ادبی سوگواره ملت امام حسین (ع) اضافه کرد: تربیت مخاطبان فعال و دست یافتن به منابع سه گانه ایده یابی (تجربه زیسته راوی، تأثیر از متون و منابع رسمی و شفاهی و خیال مولد) از دیگر اهداف بخش داستانک است که در این کارگاه های تخصصی با تمرین و گفت و گو دنبال می شود.
وی درباره بخش فیلمنامه اظهار داشت: برنامه زنده تخصصی با مبحث دراماتوژی تاریخ مقدس و چالش های صنعت تصویر با حضور هادی نائیجی کارگردان و فیلمساز و برنده سیمرغ بلورین جشنواره فجر برگزار گردید. دراماتوژی به معنای درام نویسی و نمایشنامه نویسی و تطبیق آن با مبحث عاشوراست. در نتیجه مخاطبان، فیلمسازان و فیلمنامه نویسانی که در ابتدی راه هستند، می توانند علاوه بر ایده و سوژه یابی بتوانند روایت دقیقی را به تصویر بکشند.


ادبیات تخصصی نگارش در فضای مجازی تولید می شود
حیدری افزود: البته ضمن هماهنگی با حوزه های هنری ۲۱ استان مقرر است آثار ارسالی علاقه مندان تا ۱۵ آبان ماه به دبیرخانه ارسال شود. همینطور هماهنگی هایی با دانشگاه امام صادق (ع) هم صورت گرفته تا پس از سوگواره، کارگاه های مهارت افزایی در حوزه نگارش در فضای مجازی برگزار گردد و در نهایت ادبیات تخصصی نگارش در فضای مجازی را تولید نماییم.

وی ادامه داد: متاسفانه هیچ متن مکتوب مشخص و مدونی در فضای مجازی نداریم که موضوعات مختلف در حوزه بایسته های نگارش در فضای مجازی عرضه شده باشد و به دنبال آن هستیم تا گفتمانی را بوجود آورده و با تمرکز روی آن بتوانیم یک کتاب منتشر نماییم. در این راستا سلسله جلسات تجربه نگاری شروع شد و جلسه نخست با حضور حجت الاسلام محمدرضا جوان آراسته ضبط و ساخته شده که بزودی در اختیار علاقمندان قرار می گیرد.
استاد حوزه علمیه قم افزود: رسم الخط زبان فارسی به مرور زمان در پست های متنی (کپشن) درحال تغییر است و فنون نگارش در فضای مجازی در هر پلتفرمی مجزاست. یعنی اینستاگرام بعنوان یک پلت فرم عکس محور و توئیت یک پلت فرم متن محور است و در هر کدام روش مشخصی عرضه می شود. ازاین رو نویسندگان باید با ساختار روایت در این پلت فرم ها آشنا باشند تا بتوانند مفهوم دقیقی را منتقل کنند.
گفتمان تخصصی در حوزه نگارش فضای مجازی شکل می گیرد
وی افزود: گفتمان تخصصی در حوزه نگارش فضای مجازی باید شکل گیرد که در نهایت نویسندگان، طلاب، مبلغان، اساتید حوزه و دانشگاه بتوانند در این عرصه یک مدل مشخصی را تجربه کنند. اقبال مخاطب به داستانک نشان از کم حوصلگی مخاطب فضای مجازی دارد و اگر مقرر است یادداشت و پست های متنی هم در فضای مجازی منتشر شود، باید عناصر آن با عنایت به پلتفرمی باشد که در آن بستر شکل می گیرد که این مسائل نیازمند گفت و گوها و کارگاه های تخصصی است. در این راستا کارگاه کپشن نویسی و سوژه یابی مهدی سیدی برگزار گردید. این کارگاه تولیدمحور بود و آثاری به دبیرخانه ارسال شد و برخی از آثار هم انتخاب شدند و در نهایت علاقه مندان، سوژه های ناب عاشورایی را برای یکدیگر به اشتراک گذاشتند.
اولین سوگواره ملت امام حسین (ع) با تلفیق سوگواره های اشراق، بوی سیب و مهر محرم و با همکاری مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، سازمان بسیج رسانه و شبکه جهانی ولایت با عنوان سوگواره ملت امام حسین(ع) در دو بخش مردمی و حرفه ای برگزار می گردد.
علاقه مندان به شرکت در بخش مردمی می توانند با تولید و انتشار محتوا با هشتگ #ملت امام حسین در سوگواره شرکت نمایند. بخش های حرفه ای این پویش هم شامل بخش رسانه های تصویری (عکس، فیلم کوتاه ۳ دقیقه ای، پویانمایی، موشن گرافیک و نماهنگ)، بخش رسانه های مکتوب (شعر، داستان و فیلم نامه)، بخش صوتی و رادیویی (پادکست و نغمات آئینی)، بخش کنشگران فضای مجازی (فعالان شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها)، بخش طراحی و گرافیک (پوستر، عکس نوشت و اطلاع نگاشت)، بخش خادمین رسانه های حسینی (خبر، گزارش و مصاحبه) و بخش بین الملل عربی، انگلیسی و هوسایی است.


1400/07/17
11:17:00
5.0 / 5
655
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵