قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
در گزارش قائم مطرح شد؛

حضرت حمزه سید الشهدا (ع) سردار پهلوان و بابصیرت اسلام

حضرت حمزه سید الشهدا (ع) سردار پهلوان و بابصیرت اسلام

به گزارش قائم استاد اخلاق حوزه علمیه قم ضمن اشاره به جایگاه والای حضرت حمزه بن عبدالمطلب(علیه السلام) اظهار داشت: حضرت حمزه سید الشهدا (ع)، سرداری پهلوان، با بصیرت و یاور اسلام بوده است.


حجت الاسلام محمد رضا صفایی بوشهری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تسلیت پانزدهم شوال سالروز شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) اظهار داشت: حضرت حمزه بن عبدالمطلب (علیه السلام) عموی بزرگوار پیامبر اکرم (ص) سرداری پهلوان، با بصیرت و یاور اسلام بوده است. زمان تولد آن حضرت را دو تا چهار سال قبل از عام الفیل ذکر کرده اند و بنا بر روایات ایشان را برادر رضاعی حضرت رسول (ص) بواسطه خوردن شیر توسط دایه ای بنام ثوبیه می دانند. استاد اخلاق حوزه علمیه قم ضمن اشاره به این که حضرت حمزه (علیه السلام) از کودکی یار، یاور و پشت پناه حضرت رسول (ص) و اسلام بوده اند اضافه کرد: ایشان از بزرگان قبیله قریش بوده و بعد از آوردن اسلام در سال دوم بعثت، توانست آزار و اذیت قریش را و دشمنان اسلام را خنثی نماید. حضرت حمزه از مهاجرینی بودند که با هجرت حضرت رسول (ص) به مدینه با ایشان همراهی نموده و در غزوات زیادی پرچمدار سپاه اسلام باشد و در جنگ ها با دو شمشیر می جنگیدند که این از نشانه پهلوانی ایشان داشت. حجت الاسلام صفایی بوشهری اظهار داشت: حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) در روز شنبه پانزدهم شوال سال سوم هجری قمری در غزوه احد و با توطئه هنده همسر ابوسفیان (لعنت الله علیه) و به دست برده ای سیاه بنام وحشی به شهادت رسیدند و به دستور آن زن خبیث سینه حضرت حمزه را شکافته و جگر ایشان را برای هنده آورد و هنگامی که آن زن مبادرت به دندان زدن به جگر گردید به امر الهی جگر بقدری سفت شد که این زن قسی القلب نتوانست آن کار را انجام دهد و جسد آن سردار رشید و پرچمدار اسلام را مثله نمود. وی ضمن اشاره به مثله شدن بدن حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) توسط هنده بیان داشت: هنگامی که پیامبر اسلام (ص) بدن مطهر و مثله شده و غرق به خون آن حضرت را دیدند به شدت ناراحت شده و گریه نموده و به همراه دیگر پیکر شهدای جنگ بر آن نماز گذارده و دفن نمودند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم اظهار داشت: از علائم بارز حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام)، حق شناسی و مدافع حق بودن، تجلی ایمان داشتن، اخلاص، بصیرت داشتن، ولایتمداری، شجاعت، مجاهدت، اخلاق و معنویت، ازخودگذشتگی، از سابقین در ایمان آوردن به اسلام، رعایت تقوای الهی و یقین می باشد. حجت الاسلام صفایی بوشهری ضمن اشاره به قرآن کریم و آیه ۷۲ سوره انفال در وصف آن حضرت اظهار داشت: مطابق این آیه، حضرت حمزه (ع) از ایمان آورندگان، هجرت کنندگان، مجاهدان و از مؤمنان حقیقی و از همان افرادی است که مغفرت الهی نصیبشان گردیده و از زمره شهیدانی است که بر سر عهد و پیمانشان با خدا ماندند؛ همان عهد و پیمانی که تا آخرین نفس و آخرین قطره خونشان برای اعتلای اسلام ناب محمدی و در راه آن فداکاری نمودند. وی ادامه داد: خداوند متعال در آیه ۲۳ سوره احزاب در اینباره می فرمایند: در بین مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند ایستاده اند و برخی از آنان به عهد خود وفا کردند و در راه خدا شهید شده و بعضی دیگر در انتظارند و هیچگاه تغییری در عهد و پیمان خود ندارند و کمترین انحراف و تزلزلی در کار خود پیدا نکرده اند. استاد اخلاق حوزه علمیه قم اظهار داشت: از حضرت امیر مؤمنان حضرت علی (علیه السلام) نقل شده است که فرموده اند آیه ۲۳ درباره ما نازل شده و به خدا قسم من کسی هستم که انتظار شهادت را می کشم و قبلاً مردانی از ما همچون حمزه سید الشهدا (علیه السلام) شربت شهادت را نوشیدند و من هیچگاه در روش خود تغییر نداده و بر سر پیمانم هستم. حجت الاسلام صفایی بوشهری درباره این آیه اظهار داشت: امام محمد باقر (علیه السلام) فرموده اند که این آیه درباره حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) و جعفر بن ابیطالب و حضرت علی (علیه السلام) وارد شده است و منظور از «مَن قضی نَحبَه» حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) و جعفر بن ابیطالب و مقصود از «و مِنهم مَن ینتظر» حضرت علی (علیه السلام) می باشد.


منبع:

1400/03/07
15:33:37
5.0 / 5
1085
تگهای خبر: اسلام , امام , پیامبر , حوزه علمیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳