اندیشمند مسلمان فرانسوی:
باید اتحادیه ملت مسلمان را بسازیم
اندیشمند و تحلیلگر مسائل سیاسی فرانسوی اظهار داشت: نقش ما امروز این است که به اتحاد اسلامی بازگردیم و برای بازگشت به این اتحاد راهی جز برادری وجود ندارد، یعنی ایجاد سازوکار و سامانی که میان مسلمانان، گروه ها و ملت های مختلفی که امت اسلامی را شکل می دهند، روحیه برادری به وجود بیاید.
به گزارش قائم به نقل از خبرگزاری ایرنا، عماد حمرونی، عضو هیئت علمی دانشگاه و تحلیل گر سیاسی از کشور فرانسه عصر سه شنبه در وبینار روز اول کنفرانس وحدت اسلامی اظهار داشت: دین اسلام، یک دین جمعی است. پیامبر(ص) از همان ابتدای رسالت، نخستین گروه مسلمان شامل امام علی(ع) و حضرت خدیجه را تشکیل داد. سپس در وهله دوم، اصحاب دیگری در مکه پیدا کرد و ۱۳ سال بعد به مدینه رفت. همین که گروه اول یعنی گروه مکه تشکیل شد، پیامبر کوشش کرد برادری میان این افراد شکل بگیرد. زمانی هم که این گروه به مدینه مهاجرت کردند، دو دسته شکل گرفت؛ مهاجرینی که از مکه می آمدند و انصاری که در مدینه میزبان مهاجرین شده بودند. در این زمان هم که گروه گسترده تر شد و یک جمعیت مسلمان قابل توجه شکل گرفت، باز هم پیامبر ابتکار عمل را به دست گرفت و بین مهاجرین و انصار پیوند برادری ایجاد کرد. البته در همه این مراحل برادر پیامبر، امام علی(ع) بود.
وی در ادامه به مسئله جایگاه و اهمیت برادری در معنویات اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: اگر برادری دینی و معنوی نداشته باشیم، نمی توانیم مسلمان خوبی باشیم و این امری بسیار کلیدی در سیر ایمان یک مسلمان است. متاسفانه با گذر زمان این روحیه و تفکرِ برادری جایش را به جنگ قدرت داد. مسلمانان به گروههای مختلف قومی تقسیم شدند، عرب، فارس، ترک، اَمازیغ، بربر و غیره. چند گروه و مکتب فکری شکل گرفت که شیعه و سنی را شامل شد و این ها هرکدام به چند شاخه تقسیم شدند و در نهایت چیزی باقی نماند جز جدایی و پراکندگی. افتراق بزرگ در اسلام زمانی پیش آمد که متاسفانه امام علی مجبور شد با گروههای فرقه ای و حزبی مبارزه کند که از همان ابتدا این زنجیره برادری میان مسلمان ها را پاره کردند. خوارج از این جمله بودند و نیز افرادی که به خاطر قدرت به جنگ امام علی(ع) رفتند. بعدها نیز شاهد کربلا و جنگ مقابل دوده پیامبر بودیم. در صورتیکه دوده پیامبر و قرآن نماد اتحاد اسلامی و برادری اسلامی هستند. بدین سبب باید اتصال میان خانواده پیامبر و قرآن را می شکستند و تا حدی هم موفق شدند و نخستین شکستگی به وجود آمد. پس از آن باید هرگونه پیوند برادری میان مسلمانان را می شکستند که ساختن گروه ها، فرقه ها و غیره را به اسم اجتهاد شروع کردند. یعنی هربار مکتبی و مذهبی اسلامی به وجود می آید. اسم مجمع حاضر نیز از این جهت مجمع تقریب مذاهب است که متاسفانه همین فرقه ها منجر به افتراق در اسلام شده اند.
حمرونی اضافه کرد: بدین سبب نقش ما امروز این است که به اتحاد اسلامی بازگردیم و برای بازگشت به اتحاد اسلامی راهی جز راه برادری وجود ندارد، یعنی ایجاد سازوکار و سامانی که میان مسلمانان، گروه ها و ملت های مختلفی که امت اسلامی را شکل می دهند، برادری بیاورد. این امت امروز دردمند است و بیش از پنج قرن است که از پی همه جنگ هایی که از سر گذرانده و استعمار غربی وحشیانه درد می کشد. بدین جهت شاهدیم که امروز فلسطین اشغال شده، قسمتی از سوریه اشغال شده و نیز جنگ های مختلفی رخ داده که در نتیجه مبارزه با گروههای تکفیری است که از مناطق مختلف می آیند. پس این مسئله، یعنی شکستِ متفکران جهان اسلام، دانشمندان و سیاستمدارانِ امت اسلامی در راه ایجاد برادری.
وی در افزود: متاسفانه استعمار موفق شده است از پراکندگی و اختلافات ما و شکستگی که در تاریخ ما وجود دارد، بهره برداری کند. بدین سبب باید هر اثری از آن افتراق و اختلاف را بزداییم. معنای این حرف رها کردن فرهنگ عمومی خودمان نیست، هر ملتی فرهنگ و نوع تفکر خاص خودش را دارد اما باید به پیوند برادری مان بازگردیم. خداوند رحمان در آیات ۹ و ۱۰ سوره حجرات می فرماید: « اگر دو طایفه از اهل ایمان با هم به قتال و دشمنی برخیزند، شما مؤمنان بین آنها صلح برقرار دارید و اگر یک قوم بر دیگری ظلم کرد، با آن طایفه ظالم قتال کنید تا به فرمان خدا باز آید، پس هر گاه آن قوم به حکم حق برگشت، با حفظ عدالت میان آنها را صلح دهید و همیشه (با هر دوست و دشمنی) عدالت کنید که خدا بسیار اهل عدل و داد را دوست می دارد.» این آیه نشان میدهد برادری و اتحاد تا چه حد مهمست که خداوند در قرآن کریم می فرماید، اگر بین خودتان جنگی شد، راه صلح را با رعایت عدالت پیدا کنید.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این که طبق دستور خداوند باید جنگ را تمام کرد، اضافه کرد: خداوند در قرآن می فرماید« به حقیقت مؤمنان همه برادر یکدیگرند پس همیشه بین برادران ایمانی خود صلح ایجاد کنید و خداترس و پرهیزکار باشید، باشد که مورد لطف و رحمت الهی قرار گیرید». «از خدا بترسید» یعنی انسان در ذهن و نگاهش خواه فردی، خانوادگی و محلی باشد، خواه منطقه ای و ملی، اهمیت برادری را بداند و این نشانه ترس از خداست. برادری یک اولویت ضروری می باشد، باید از تاریخ جنگ در اروپا عبرت گرفت که هزاران و میلیونها نفر در اروپا در جنگ جهانی اول و دوم کشته شدند اما در نهایت قدرت پیدا کردند تا با هم اتحادیه اروپا را بسازند.
از این رو ما هم می توانیم بعنوان مسلمان، اتحادیه ملت مسلمان را بسازیم. باید بعنوان روشنفکر، دانشمند، پژوهشگر، سیاست مدار و روحانی در سخنرانی هایمان به برادری دقت نماییم. باید بیندیشیم که چطور می توانیم سازمان هایی برای ایجاد برادری بسازیم و پیوندها را با تفکر تکفیری قطع نماییم. هرگاه بتوانیم تفکر تکفیری را در هم بشکنیم، خواهیم توانست اتحاد اسلامی را برقرار نماییم و به پیشرفت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی بپردازیم.
هدف قدرت های استعماری از ایجاد گروههای تکفیری، بدنام کردن اسلام است
حجت الاسلام والمسلمین مقصود علی دومکی، رییس حوزه علمیه خاتم النبیین (ص) و سخنگوی حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان، عصر سه شنبه در اولین روز برگزاری سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، در سخنانی با موضوع «تشکیل گروههای تکفیری و سازمان های افراط گرای نوین در دنیای اسلام، اثرات و اعتلای آنها در کشورهای اسلامی و استراتژی و راه های مقابله با آنها در آینده» خاطرنشان ساخت: بطور کلی گروههای تکفیری در دنیای اسلام با هدف خدمت به استعمار جهانی به وجود آمده اند و تشکیل، آموزش، تقویت و پیشبرد این گروه ها و سپس ترویج آنها در سطح جهانی در دستور کار قدرت های مخالف اسلام قرار دارد.
وی با اعلان اینکه اسلام دین صلح و آشتی است، اظهار داشت: عناصر تکفیری تصویری نادرست از اسلام در مقابل دنیا ارائه کرده اند یا به عبارت دیگر قدرت های استعماری تلاش نموده اند که بوسیله این عناصر تصویری از اسلام عرضه کنند که دنیا با دیدن آن گرفتار رعب و وحشت شود. قدرت های جهانی خصوصاً قدرت های استعماری و استکباری که بر تمام دنیا تسلط دارند در تلاشند که سلطه خودرا دوام ببخشند. آنها برای نیل به این هدف سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» را در پیش گرفته اند. این سیاست و شیوه قدیمی استعمار جهانی است.
وی درباره پیدایش تکفیری ها گفت: بنا به اعترافات مستر همفر، بریتانیا در امتداد سیاست های قدرت استعماری خود، عبدالوهاب نجدی پیرو و مرید امام ابن تیمیه را برای ایجاد جنگ و درگیری در بین مسلمانان و تکفیر آنها به خدمت گرفت و مذهبی به نام «وهابیت» به وجود آمد. قدرت های استعماری عصر حاضر از بطن همین وهابیت، گروه هایی را بیرون کشیده اند که با اسامی مختلف در دنیا وجود دارند، بعنوان مثال آنها در پاکستان با نام لشکر جهنگوی و سپاه صحابه فعالیت می نمایند که از نام مقدس صحابه کرام رضی الله عنهم استفاده می نمایند اما در حقیقت آنها سپاه یزید هستند. آنها پیرو تفکر و فلسفه یزید هستند.