معاون فرهنگی وزیر علوم تاكید كرد؛
ضرورت حرکت به سمت تحقیقات میان رشته ای در قرآن کریم
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: در تحقیقات قرآنی، با عنایت به تحولات اخیر علم و هم با عنایت به ماهیت چندبعدی قرآن ما هم باید به سمت تحقیقات چندرشته ای و بین رشته ای برویم.
به گزارش قائم به نقل از مهر، عبدالحسین کلانتری، در مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره ملی «پایان نامه های برتر دینی و قرآنی» در دانشگاه بین المللی دوده (ع) اظهار داشت: تاریخ ما مرهون قرآن است، هویت ما مرهون قرآن است، زندگی ما مرهون قرآن است، دنیای ما و عقبای ما مرهون قرآن است، پیشرفت ما مرهون قرآن است، آینده ما مرهون قرآن است.
وی اضافه کرد: به میزانی که با قرآن مأنوس شدیم، عزت یافته و می یابیم و دوری از قرآن جز خزلان در پی ندارد. قرآن و مضامین قرآنی بودند که در انقلاب به ما عزت بخشیدند و در دفاع مقدس عزت دادند. قرآن و مضامین قرآنی بود که غیرت دینی به ما بخشید و فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه تکثیر کرد. بدون قرآن غیرت دینی ناممکن است و چیزی جز قشری گری نیست.
معاون با اشاره به جایگاه قرآن در مناسبات علمی و فرهنگی تمدن ایرانی اسلامی گفت: قرآن به مفهوم واقعی و عینی کلمه حافظ ایران بوده و هست. پس امروز هم که صحبت از جهاد علمی است و در دستورکار دانشگاه قرار گرفته، این قرآن است که به ما عزت علمی می دهد و به علم ما هویت می بخشد. وقتی سخن از علم و فرهنگ و تمدن نوین اسلامی می نماییم، قرآن محوریت می یابد و بدون قرآن آنها ناممکن می شوند.
وی با تاکید بر جایگاه معارف قرآنی در علوم انسانی اظهار داشت: خاصه در زمینه علوم انسانی که با انسان و برساخته های فرهنگی و اجتماعی انسانی سروکار داریم، معارف قرآنی اهمیت ویژه ای می یابند. تا آنجا که علوم انسانی اسلامی بدون توجه به معارف قرآنی بی معناست. علوم انسانی اسلامی بدون تدبر در قرآن بی معناست. از این فراتر، با توجه وجوه برساختی واقعیت اجتماعی و نقش اصیلی که نظریات در این برساخت دارند، هرگونه نظر ورزی و نظریه پردازی بدون توجه به معارف قرآنی منجر به برساخت واقعیتی می شوند که انحرافاتی تمدنی در پی دارند.
معاون وزیر علوم اضافه کرد: نظریات برخلاف تحلیل های پوزیتیویستی فقط توصیف گر و تبیین گر واقعیت نیستند، بلکه تولید کننده و بازتولید کننده واقعیت نیز هستند و به همین علت نظریات جایگاهی راهبردی در تولید واقعیت و ساخت تمدن دارند و نباید به آسانی از کنار آنها گذشت. پس به همین سبب است که تدبر و تحقیقات قرآنی و به طور مشخص پایان نامه های قرآنی برای ما اهمیت می یابند. البته گفتنی است در تحقیقات قرآنی، باتوجه به تحولات اخیر علم در جهت تحقیقات چند رشته ای و بین رشته ای و فرا رشته ای، و نیز باتوجه به ماهیت چندبعدی قرآن ما نیز باید به سمت تحقیقات چند رشته ای و بین رشته ای برویم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب