قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
غیرت دینی؛ بایدها و نبایدها، ۲

استاد حوزه: غیرت دینی به مفهوم بصیرت مبتنی بر عقلانیت است

استاد حوزه: غیرت دینی به مفهوم بصیرت مبتنی بر عقلانیت است

قائم: استاد حوزه علمیه قم معتقد می باشد غیرت دینی و انقلابی به مفهوم بصیرت مبتنی بر عقلانیت و با اهمیت ترین عنصر در جهت حراست از منافع ملی است.


رهبر معظم انقلاب به مناسبت سالروز قیام مردم قم در ۱۹ دی سال ۵۶ در دیدار تصویری با مردم قم فرمودند که برخی تلاش و تبلیغ می کنند که غیرت دینی را «بی منطقی و خشونت» بنامند اما حقیقت این است که غیرت دینی همراه با عقلانیت و برخاسته از بصیرت است و بصیرت نیز شعبه و مظهری از عقلانیت است ضمن این که در عمل نیز در بیشتر موارد، غیرت دینی با عقلانیت همراه بوده است.
ایشان «غیرت دینی» را عامل نجات کشور در بزنگاه های مختلف و تبدیل کردن تهدیدها به فرصت خواندند و ادامه دادند که غیرت دینی را حفظ کنید برای اینکه این غیرت دینی مردم بود که کشور را در دفاع مقدس -یعنی آن جنگ بین المللی که آمریکا، شوروی، ناتو و ارتجاعِ آن روز برای به زانو در آوردن انقلاب به راه انداخته بودند- پیروز کرد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی بمنظور تبیین دقیق تر مفهوم غیرت دینی و جایگاه آن در فرهنگ دینی با برخی کارشناسان به گفت و گو نشسته است.
حجت الاسلام محمد حاجی ابوالقاسم دولابی از اساتید حوزه علمیه قم که از حافظان قرآن کریم است و بتازگی نیز بعنوان عضو شورای هماهنگی ارتباطات ریاست جمهوری از طرف آیت الله سید ابراهیم رئیسی منصوب شده است و همین طور نمایندگی مردم استان زنجان را در مجلس خبرگان رهبری به عهده دارد.
وی دراین زمینه به خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: همانگونه که رهبر انقلاب توضیح دادند غیرت دینی به مفهوم حساسیت در مقابل حرمت شکنی و در مقابل عبور از خطوط قرمز در عرصه دینداری مردم است.
وی اضافه کرد: نکته دقیقی که رهبر انقلاب بیان نمودند این بود که غیرت یکی از شاخه های عقلانیت است و نباید این غیرت دینی را حمل بر تعصب کورکورانه و غیرت جاهلانه کرد. این غیرت از نوع غیرت مبتنی بر عقلانیت و بصیرت است.
حاجی ابوالقاسم افزود: در حقیقت چون انسان مومن، بر ضرورت توجه به ارزش های اسلامی و انقلابی آگاهی کامل دارد و اهمیت این ارزش ها برای او روشن است؛ پس می داند در صورت نادیده گرفته شدن هر یک از ارزش های دینی، منجر به خسارت دیدن جامعه می شود و همین طور می داند احیای این ارزش ها چه برکات بسیاری را برای جامعه به دنبال خواهد داشت. بدین جهت با تاکید بر بصیرت پیشینی و عقلانیتی که در جهت دفاع از منافع ملی به خرج می دهد، نسبت به ارزش های دینی غیرتمند می شود.
وی اضافه کرد: به همین دلیل می توان به فرازهایی از تاریخ انقلاب اسلامی اشاره نمود که در گذشته، هر جایی که بر روی ارزش های اسلامی و انقلابی پافشاری کردیم، پیروز شدیم و دشمن را به عقب راندیم ولی هر جا نسبت به ارزش ها کوتاه آمدیم و سستی ورزیدیم و به اصطلاح بی غیرتی به خرج دادیم، لطمه آنرا نیز دیدیم و ضربه خوردیم.
حاجی ابوالقاسم افزود: در هشت سال دفاع مقدس که مردم ایران غیرت دینی به خرج دادند، توانستیم در مقابل تهاجم تمام عیار دشمن بایستیم ولی در مساله هسته ای که غیرت لازم رابه خرج ندادیم و آنجا که نباید به دشمن اعتماد نماییم، اعتماد کردیم، خسارتش را مشاهده کردیم. بدین سبب غیرت دینی به مفهوم بصیرت مبتنی بر عقلانیت است و با اهمیت ترین عنصر در جهت حراست از منافع ملی است.
وی درباره بی تفاوتی برخی افراد نسبت به مسائل دینی اظهار داشت: لازم است که اهمیت این مسائل و نقشی که غیرت دینی می تواند در سعادت جامعه، تبیین کند و باتوجه به تاثیر مسائل دینی در سعادت جامعه بطور طبیعی غیرت نسبت به این مسائل ایجاد خواهد شد. البته ما نسبت به آنچه که می دانیم به نفعمان است، بطور معمول غیرتمند هستیم ولی گاهی در تشخیص اینکه چه چیزی به نفعمان است، گرفتار اشتباه می شویم و چنین مسائلی نیازمند تبیین است و اگر تبیین اتفاق بیافتد، غیرت دینی و انقلابی در آن جهت به حرکت در خواهد آمد.


منبع:

1400/12/21
12:05:14
5.0 / 5
527
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , حوزه علمیه , دین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳