قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

میتوان نوجوانان را چهارشنبه سوری دور از ترقه و در خانه نگه داشت؟

میتوان نوجوانان را چهارشنبه سوری دور از ترقه و در خانه نگه داشت؟

به گزارش قائم، یک روانشناس، با تکیه بر ضرورت جمع شدن بزرگترهای اقوام و فامیل دور هم و برای گرامی داشت چهارشنبه آخر سال، در رابطه با این که آیا میتوان نوجوان را از سودای مواد محترقه و ترقه دور و در خانه نگه داشت؟، اظهار داشت: نوجوان به دنبال کسب تجربه است، ازاین رو این که والدین دائما از معایب و عواقب بد مواد محترقه نظیر ترقه و ضرورت دوری نوجوان از بازی با این مواد برای فرزند خود بگویند، تأثیر گذار نخواهد بود؛ ازاین رو والدین باید زیر نظر خودشان برای نوجوان تجربه سالم بسازند.


شبنم طلوعی در گفت و گو با ایسنا، به ارائه سفارش های روانشناختی برای سالم گذراندن چهارشنبه آخر سال پرداخت و درباره ی این که آیا می توان در چهارشنبه سوری نوجوان را از سودای مواد محترقه و ترقه دور و در خانه نگه داشت؟، اظهار داشت: این که والدین فقط از عواقب بد مواد محترقه در شب چهارشنبه سوری برای نوجوان تعریف کنند حتی اگر در روان او تاثیر گذار باشد اما جلوی عملکرد او را نخواهد گرفت و بدین جهت والدین باید زیر نظر خودشان برای نوجوان تجربه سالمی در این شب بسازند.
وی با اعلان اینکه نوجوانی سن هیجان است و نوجوان دوست دارد به نحوی هیجانات خودرا تخلیه کند، اشاره کرد: والدین باید با در نظر گرفتن این بعد هیجانی در دوران نوجوانی، شب چهارشنبه سوری را برای نوجوان و دیگر اعضای خانواده هیجان انگیز کنند.
این روانشناس با ذکر مثالی افزود: برای مثال والدین می توانند مسئولیت تهیه ابزار شادی و فرح در این شب را بر عهده بگیرند و به نوجوان بگویند که مقرر است یک سری ابزار بی خطر برای جشن گرفتن این شب تهیه کنند. درحقیقت باید به نوجوان اطلاع دهند که خانواده برای جشن گرفتن این شب برنامه ای دارد و جزییات کارهای هیجان انگیزی که مقرر است به اتفاق خانواده انجام دهند را با آب و تاب برای نوجوان تعریف کنند تا نوجوان انگیزه همراهی با خانواده را داشته باشد.
طلوعی با اشاره به این که خانواده ها می توانند برای جشن گرفتن این شب برنامه دورهمی با اعضای فامیل تدارک ببیند و این مهمانی را با کارهای سالم و ایمن به یک جشن فرح بخش برای نوجوان تبدیل کنند، سفارش کرد: گردهمایی بزرگترها در حیاط یا پشت بام خانه و یا خارج از شهر و داشتن کارهای شادی بخش اما بی خطر می تواند به افزایش هیجان نوجوان و تمایل او به همراهی خانواده کمک نماید.
وی همین طور در پاسخ به این پرسش که بطور معمول نوجوانان دوست دارند شب چهارشنبه سوری را همراه با هم سالان و رفقای خود سپری کنند، در چنین مواقعی والدین باید چه واکنشی داشته باشند؟، اشاره کرد: نوجوانان باتوجه به گروه سنی حساسی که دارند، به شدت گرایش به حضور در جمع گروه هم سالان را دارند. در عین حال باید توجه داشت که اگر این گروه هم سالان سالم نباشد و یا قوانین خارج از خانواده شما را داشته باشند، اثراتی بر روی نوجوان می گذارند که این تاثیر را نمی توان یک شبه از بین برد. در این جهت ساده ترین پیشنهاد آنی که می توان ارائه داد این است که والدین گروه دوستان نوجوان را شناسایی کنند، با والدین این نوجوانان ارتباط بگیرند و در صورت توافق والد دوست فرزند و هم راستا بودن برنامه های هر دو خانواده برای چهارشنبه سوری، خانواده ها برنامه ای مشترک بچینند؛ اینطور نوجوان شب هیجان انگیز اما ایمنی را تجربه خواهدنمود.




منبع:

1401/12/23
10:01:43
5.0 / 5
264
تگهای خبر: بازی , برنامه , جشن , دین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵