قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

حضرت معصومه(س) الگوی دختران برای تقویت ارزش های انسانی و زیبایی های شخصیتی است به همراه فیلم

حضرت معصومه(س) الگوی دختران برای تقویت ارزش های انسانی و زیبایی های شخصیتی است به همراه فیلم

قائم: یک کارشناس مذهبی از حضرت فاطمه معصومه (س) به عنوان الگویی برای دختران یاد کرد که این الگوبرداری منجر به تقویت ارزش های انسانی و زیبایی های شخصیتی می شود.


دریافت 15 MB امروز نهم اردیبهشت مصادف با اول ذیقعده سالروز میلاد فاطمه معصومه (س) و کریمه دوده (ع) است که در تقویم رسمی، روز دختر نام گرفته و از جانب دیگر این روز مصادف با شروع دهه کرامت است. این دهه با سالروز میلاد حضرت معصومه (س) شروع و بعد از ۱۰ روز همزمان با ۱۱ ذیقعده در سالروز میلاد امام رضا (ع) پایان می یابد و همه ساله در چنین روزهایی برنامه های مفصلی در کشور برگزار می گردد که امسال به سبب حادثه حریق در بندر شهید رجایی بندرعباس و اعلام یک روز عزای عمومی، برنامه های روز دختر با یک روز تاخیر اجرا می شود.
بر اساس برخی روایات، حضرت فاطمه معصومه(س) در چنین روزی در سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود و از همان شروع در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و فرزندان، همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند. بعد از آنکه پدر بزرگوارش شهید شد، فرزند آن امام، حضرت رضا(ع) عهده دار تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد و تامین مخارج آنان را نیز برعهده گرفت و در اثر توجهات زیاد آن حضرت، هر یک از فرزندان امام کاظم(ع) به مقامی والا رسیدند و زبانزد همگان شدند.
در میان فرزندان امام کاظم(ع) بعد از امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) از نظر علمی و اخلاقی والامقام ترین آنان است و این بانو همچون حضرت زینب(س) عالمه غیرمعلمه بوده است. امام صادق(ع) درباره ی فضایل و مقامات فاطمه معصومه(ع) فرمود «آگاه باشید که برای خدا، حرمی است و آن مکه است و برای پیامبر خدا حرمی است و آن مدینه است و برای امیرمومنان حرمی است و آن کوفه است. بدانید که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است».
در سال ۲۰۰ هجری قمری در پی اصرار و تهدید مامون عباسی سفر تبعیدگونه حضرت رضا (ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون اینکه کسی از بستگان و دوده خودرا همراه ببرند راهی خراسان شدند. حضرت معصومه(س) یک سال بعد از هجرت برادر به مرو یعنی در سال ۲۰۱ هجری قمری، به شوق دیدار برادر به سوی خراسان حرکت کرد و همچون عمه بزرگوارش حضرت زینب(س) پیام مظلومیت و غربت برادر خودرا به مردم می رساند و هنگامی که کاروان آن حضرت به شهر ساوه رسید، ماموران حکومت عباسی بر سر راه آنان ظاهر شده و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند و در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند.
به اعتقاد برخی راویان تاریخ، حضرت معصومه(س) بر اثر اندوه از این ماتم و یا بر اثر مسمومیت از زهر جفای دشمن، بیمار شده و خواستند تا به سوی قم حرکت کنند و به همین علت فرمود «مرا به شهر قم ببرید، برای اینکه از پدرم شنیدم که می فرمود شهر قم مرکز شیعیان ما است». آن حضرت ۱۷ روز در این شهر زندگی کردند عاقبت در دهم ربیع الثانی سال ۲۰۱ هجری قبل از آنکه امام رئوف و برادر بزرگوارش علی بن موسی الرضا را زیارت کند، دیده از جهان فرو بستند.
صدیقه افشار به مناسبت سالروز ولادت حضرت معصومه و روز دختر به خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: چنین روزی برای دختران یک فرصت است. وقتی ارزشمندی روح انسانی در افراد مورد توجه قرار گیرد، خیلی از چیزهایی که ظاهری است و ما فکر می نماییم خلاءهای وجودی خودرا با آن شکل های ظاهری پر می نماییم، به بطلان آنها می رسیم و متوجه می شویم که چقدر می توان در هر زمان از این افراد که تا این حد رشد کرده اند، تاسی بجوییم و از آنها به عنوان الگو استفاده نمائیم.
صدیقه افشار، معاون حوزه های علمیه خواهران کشور وی اضافه کرد: البته در زمان حضرت معصومه(س) اقتضائاتی مثل نوع گویش یا پوشش یا مسایل دیگری وجود داشته که ممکنست در زمان ما آن اقتضائات وجود نداشته باشد اما نکته مهم این است که آن چارچوب باارزش در دیدگاه آنها چه بوده و ما برای تقویت ارزش های انسانی و زیبایی هایی که می توان در همان مسیر، سیرت و شخصیت خودرا دنبال نماییم، اهمیت بیشتری بدهیم؛ همان زیبایی هایی که موجب می شود تا بدنبال زیبایی های ظاهری نرویم و به آن چیزی دقت کنیم که در این عالم و آن جهان، باقی است و هیچ گاه از بین نمی رود.
معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران کشور اضافه کرد: جایگاه حضرت فاطمه معصومه تالی تلو حضرت زهرای مرضیه (س) است. یعنی از نظر رتبه و درجه، پشت سر امام معصوم و در ردیف پس از آنها قرار دارد و تمام برکاتی که در مضجع حضرت زهرا(س) نهفته بوده و به جهت نامعلومی مکان دفن آن حضرت به مزار شریف معصومه احاله داده شدند که منشا برکاتی است.
افشار افزود: در روایت تاریخی آمده است که گروهی برای پرسیدن سوالاتی به منزل حضرت موسی بن جعفر(ع) مراجعه کردند ولی امام حضور نداشتند و فاطمه معصومه(س) از طرف پدر پاسخگوی سوالات بودند. این افراد در راه بازگشت، امام را دیدند و موضوع را مطرح نمودند و گفتند که دخترشان سوالات را پاسخ داده و هنگامی که امام هفتم دیدند تمام پاسخ های دخترش صحیح است، این جمله عجیب و بسیار باارزش «فداها ابوها» را فرمود.
وی اضافه کرد: این تعبیر که از جانب امام معصوم به غیرمعصوم صادر می شود، خصوصاً باتوجه به اینکه امام معصوم هیچ غلوی در بیان ندارد، نشانگر دلیل بسیار قوی برای این مسأله است که حضرت معصومه به چه جایگاهی رسیده بود و چه علم و تقوا و چه معرفت و بینشی داشت که امام معصوم(ع) چنین عبارتی را برای ایشان به کار می برند.



منبع:

1404/02/10
09:58:00
5.0 / 5
20
تگهای خبر: آموزش , امام , برنامه , پیامبر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لینک دوستان قائم