دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی :
برنامه های اقدام علمی، فناورانه و فرهنگی جهش تولید تصویب گردید
به گزارش قائم دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی از تصویب نهایی برنامه های اقدام علمی، فناورانه و فرهنگی جهش تولید اطلاع داد.
به گزارش قائم به نقل از شورایعالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۸۳۰ شورایعالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی و با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضائیه و سایر اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی روز گذشته ۲۴ تیرماه ۱۳۹۹ برگزار گردید.
سعید رضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در انتها این جلسه در جمع خبرنگاران در تشریح دستور و مصوبات جلسه ۸۳۰ شورایعالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: دستور این جلسه ادامه بررسی «سیاست ها و برنامه های اقدام علمی، فناورانه و فرهنگی جهش تولید» بود که سند آن بر اساس نظام مسائل نهادهای مربوطه در قوه مجریه و ظرفیت های اولویتی برای قوه مقننه و قضائیه تدوین شده است. در واقع از آنجائیکه شورایعالی انقلاب فرهنگی یک نهاد سیاست گذار فرا قوه ای است، ظرفیتی است برای سیاست گذاری نسبت به همه ظرفیت های نظام جمهوری اسلامی ایران.
وی افزود: سیاست ها و برنامه های اقدام علمی، فناورانه و فرهنگی جهش تولید در شور اول کلیات آن به تصویب رسید و در شور دوم نسبت به بررسی سیاست های کلان و برنامه های مبادرت به تفکیک نهادها پرداخته شد.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: در این سند برای وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش وپرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صداوسیما، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی؛ مسائل، موانع و ظرفیت های در رابطه با جهش تولید شناسایی شده و پیشنهادهایی پیرامون آن عنوان شد که بعد از بحث و تبادل نظر و اصلاح و تعدیل در جلسه به تصویب اعضا رسید.
وی با اشاره به ظرفیت هایی که این سند برای جهش تولید در کشور ایجاد می کند، خاطرنشان کرد: جهش تولید در تجربه های بین المللی تا دهه ۷۰ میلادی مبتنی بر انباشت سرمایه تعریف می شد که از دهه ۷۰ به بعد دانش و تکنولوژیهای جدید اهمیت کانونی پیدا کردند که خوشبختانه از جهت سرمایه انسانی توانمند در رابطه با تکنولوژیهای جدید مثل هوش مصنوعی، صنایع اتوماتیک سازی، دانش در رابطه با فضای مجازی و طراحی پلت فرم های شبکه ای از توانائی قابل توجهی برخوردار می باشد.
عاملی اظهار داشت: نگاه این سند توجه به فناوری های جدید، ایجاد ظرفیت برای شرکت های دانش بنیان، شرکت های بزرگ، متوسط و کوچک برای جهش تولید است.
وی ضمن اینکه ایجاد تعادل بین شرکت های بزرگ، متوسط و کوچک را نکته کلیدی و دارای اهمیت عنوان نمود، اظهار داشت: امروز فضای مجازی هم نظام بهره وری -که یک نظام تعادل بین داده و ستانده است- را متفاوت کرده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران اضافه کرد: در نظام های غیر مجازی رابطه بین درآمد و سود و هزینه بعنوان یک معادله مطرح است که فضای مجازی و هوش مصنوعی با منطق یک تولید به منزله همه تولید منطق بهره وری را تغییر داده و به سمت بهره وری متمایل به بی نهایت حرکت می کند.
عاملی فرهنگ کار جمعی، اهمیت مسئولیت اجتماعی، استفاده از ظرفیت فراگیر منابع انسانی با عنایت به نوآوری های مردمی از دیگر محورهای مورد توجه در این سند خواند و اظهار داشت: نوآوری های مردمی به فعالیت در آوردن انبوه منابع انسانی است و ظرفیت است برای از بین بردن فاصله ها و امکان ایجاد کردن برای همه ایرانی ها داخل و خارج از کشور برای مشارکت در نوآوری برای حل مسائل، موانع و ایجاد ظرفیت های بزرگ و کوچک برای قدرت و پیشرفت ایران.
وی اضافه کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر طبق این سند موظف شد که نظام دریافت و ارزش گذاری نوآوری های مردمی را طراحی کند.
عاملی با اشاره به اینکه در بعضی کشورها جمعیت های میلیونی در مبحث نوآوری مشارکت دارند خاطرنشان کرد: نوآوری در این نظام به معنای حل مساله است که حل مساله می تواند رفع یک مشکل در یک منطقه مرزی با یک کلان شهر متفاوت باشد. نوآوری مردمی یعنی همه مردم عزیز ایران ظرفیت پیشرفت و توسعه ایران هستند.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در خیلی از کشورها امروز بین ادامه تحصیل و شغل، افراد شغل را انتخاب می کنند اظهار داشت: مبحث هر دانش آموز یک مهارت و ایجاد فرهنگ مهارت های فردی به جای صرفا رفتن به سمت مدرک تحصیلی هم در این سند مهم ملی برای وزارت آموزش وپرورش مورد توجه و تاکید قرار گرفت.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران داشتن مهارت را علت انتخاب شغل به جای ادامه تحصیل دانست و تصریح کرد: توسعه و گسترش مهارت های فردی میان دانش آموزان، ظرفیتی بزرگ برای توسعه اشتغال و حل مسائل مهم کشور بشمار می رود.
عاملی همینطور توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت در وظایف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را دیگر محور مصوبه جلسه عنوان نمود و اظهار داشت: اتصال ظرفیت دانشی دانشگاه به صنعت می تواند یک پویایی گسترده در صنعت کشور ایجاد کند و از سویی از راه این تعامل نظام مند، دیگر تحصیلات بدون اشتغال را شاهد نخواهیم بود.
وی اضافه کرد: خیلی از فارغ التحصیلان نظام آموزش عالی کشور شغل متناسب با تحصیلات خویش را ندارند که در سند چرخه دانشگاه و صنعت و ارتباط آن مورد توجه قرار گرفته است.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی سمت وسوی رساله ها، مقالات علمی و دستاوردهای پژوهشی در جهت جهش تولید را یکی از ظرفیت های تشویقی و راهبردی این سند ذکر کرد.
وی اضافه کرد: آموزش وپرورش هم مکلف شد در ۶ سطح پیشبینی شده برای کتب درسی در سطح اقتصادی جهت گیری جهش تولید را در آن لحاظ کند.
عاملی همینطور از ایجاد برخی تکالیف برای صداوسیما در زمینه جهش تولید اطلاع داد و اظهار داشت: شش تکلیف اساسی برای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران که محوری ترین نقش ترویجی، گفتمان سازی، آموزشی و پژوهشی در جهت جهش تولید را بر عهده دارد به قرار ذیل به تصویب رسید:
۱) ساخت برنامه های جذاب با مبحث کارآفرینان عرصه تولید با تاکید بر صادرکنندگان نمونه بدون نگاه تجاری به آنان در جهت ارتقای نام نمای ملی و تقویت حس اعتماد ملی و قدرت ایران،
۲) ارتقای نگرش عمومی به اهمیت مقوله مهارت آموزی و نقش پذیری اجتماعی در جهت افزایش مشارکت عمومی و تقویت حس عضویت ملی،
۳) بازنگری شرایط تبلیغ کسب وکارهای دیجیتال در رسانه ملی با رویکرد رفع انحصار،
۴) تقویت اعتماد مردم به کالای ایرانی از راه سریال های مردم پسند، اخبار در رابطه با تولید و برنامه های گفتگویی و تحلیل های اقتصادی،
۵) ایجاد رسانه مردمی و نام نمای (برند) اجتماعی با هدف پیگیری و پرداختن به مطالبات حوزه اشتغال و عرضه مشاغل جدید،
۶) تقویت روحیه امید و تلاش در تولید علم و فناوری و پرهیز از اشاعه روحیه یاس و ناامیدی.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی خدمات سازمان صداوسیما در زمینه جهش تولید را بسیار پرارزش خواند و اظهار داشت: بدون تردید در تقویت فضای فرهنگ عمومی در راه جهش تولید نقش صداوسیما پررنگ ترین نقش در سطح ملی بوده است.
عاملی با اشاره به اینکه این مصوبه فرا قوه ای بود و به بخش هایی از این مصوبه که به قوه مقننه و قوه قضائیه اختصاص داشت اشاره نمود و اظهار داشت: ایجاد اولویت برای تصویب قوانین به منظور رفع موانع جهش تولید و ایجاد ظرفیت های مؤثر برای جهش تولید و ایجاد زیرساخت حقوقی برای پشتیبانی از کارآفرینان از اهم تکالیف مصوبه برای مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه بودند.
بنا بر اعلام دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوبه سیاست ها و برنامه های اقدام علمی، فناورانه و فرهنگی جهش تولید در ۴ ماده به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسید که ماده اول آن مشتمل بر ۵ سیاست به شرح ذیل است:
جهش تولید مبتنی است بر ارزش های دینی و اخلاقی با تاکید بر معنویت و عدالت
گسترش و ترویج فرهنگ کار، خوداتکایی و مشارکت عمومی در فعالیتهای منجر به جهش تولید
توسعه بینش دانش بنیان با تاکید بر نقش آفرینی کارآفرینان بزرگ در کنار شرکت های کوچک و متوسط
تقویت نوآوری، بهره وری و توسعه محصولات دانشی و نوآورانه با تاکید بر حوزه تکنولوژی های جدید
تقویت سرمایه انسانی ماهر و خلاق و به فعلیت در آوردن انبوه منابع انسانی در سطح ملی
عاملی همینطور در انتها تصریح کرد که جهش تولید یک امر چندوجهی است و تحقق اهداف آن نیازمند توجه به ابعاد فرهنگی، علمی، حقوقی و فناورانه و البته عوامل اقتصادی می باشد وتقویت فرهنگ کار و تلاش، کار جمعی و مسئولیت پذیری اجتماعی خصوصاً بر اساس تشویق و سفارش های دینی بسیار اهمیت دارد که در این سند بعنوان یک تکلیف برای سازمان تبلیغات اسلامی مورد توجه قرار گرفت.
گفتنی است؛ اصل سند پس از ابلاغ رئیس محترم شورایعالی انقلاب فرهنگی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
منبع: qawem.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب