قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

بررسی سلول های مبتلا به كووید-19 با سریع ترین ابررایانه جهان

بررسی سلول های مبتلا به كووید-19 با سریع ترین ابررایانه جهان

پژوهشگران آمریكایی با كمك سریع ترین ابررایانه جهان به بررسی سلول هایی پرداخته اند كه به كووید-۱۹ مبتلا هستند.


به گزارش قائم به نقل از ایسنا و به نقل از ردیت، ارزیابی سلول های ریه بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ که با کمک سریع ترین ابررایانه جهان صورت گرفته است، الگوهای بیان ژن را نشان داده است که شاید بتوانند علائمی که بدن در واکنش به کووید- ۱۹ بروز می دهد، توضیح بدهند.
گروهی از پژوهشگران "آزمایشگاه ملی اوک ریج"(ORNL) آمریکا، برای تحلیل ژن های به دست آمده از سلول های ریه بیماران مبتلا به کووید- ۱۹، از ابررایانه "سامیت"(Summit) استفاده کردند که توسط شرکت "آی بی ام"(IBM) ابداع و عرضه شده است و بعنوان سریع ترین ابررایانه جهان شناخته می شود.
ارزیابی های محاسباتی نشان دادند ژن های متعلق به یکی از سیستم های بدن معروف به سیستم "برادی کینین"(Bradykinin) که در کاهش فشار خون نقش دارد، بیش از حد در سلول های ریه افراد مبتلا به کروناویروس فعال می شود.
پژوهشگران در بررسی های خود دریافتند که برادی کینین، در بدن افراد مبتلا به کووید-۱۹ بیشتر تولید می شود. تولید بیشتر این ترکیب می تواند به نشت رگ های خونی و جمع شدن مایعات روی بافت های نرم بیانجامد.


در بررسی شیوع کووید- ۱۹، توجه خیلی از پژوهشگران، به "طوفان سیتوکین"(cytokine storm) معطوف شده که بدن طی آن، مقدار زیادی سیتوکین منتشر می کند. نظر پژوهشگران این پروژه جدید، این است که شاید به جای طوفان سیتوکین، باید طوفان برادی کینین را به خاطر این بیماری زایی ویروسی سرزنش کرد.
اگر مدلی که این گروه پژوهشی جهت بررسی مکانیسم بیماری عرضه کرده اند، دقیق باشد و با تحلیل های آزمایشی اثبات شود، بدین معناست که داروهای کووید-۱۹ باید باردیگر تولید شوند تا سرعت روند بیماری زایی را کاهش دهند. تایید این موضوع، در گرو آزمایش بالینی داروهایی است که هم اکنون برای درمان دیگر بیماری های در رابطه با برادی کینین تجویز می شوند.
"دان یاکوبسون"(Dan Jacobson)، سرپرست این پژوهش اظهار داشت: اگر ما بتوانیم روند بیماری زایی را در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ شدید متوقف نماییم، به سیستم ایمنی بدن آنها زمان خواهیم داد تا با ویروس مقابله کنند و سپس احیا شوند.
این پژوهش، در مجله "eLife" به چاپ رسید.




منبع:

1399/05/08
21:25:53
5.0 / 5
2021
تگهای خبر: بیماری , دین , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳