قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
یك فعال دانشجویی :

ضرورت اثردهی تحقیقات نخبگان در فرآیند تصمیم گیریهای كشور

ضرورت اثردهی تحقیقات نخبگان در فرآیند تصمیم گیریهای كشور

به گزارش قائم یك فعال دانشجویی اظهار داشت: تا زمانی كه پژوهش ها و تحقیقاتی كه قشر دانشگاهی در مورد مسائل كشور دارند را در فرآیند تصمیم گیری اثر ندهیم، به نقطه مطلوب نخواهیم رسید.



عرفان روزبهانی فعال دانشجویی و عضو بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مبحث پیوند دانشجویان با حاکمیت به منظور گره گشایی از مشکلات و چالش های کشور اظهار داشت: از چند سال قبل اندیشکده ها درون دانشگاه های سطح یک شکل گرفته اند و یک ارتباطی میان نظام تصمیم گیر و قشر نخبه دانشگاهی بوجود آمده است و در واقع در دهه گذشته پیوند میان قشر نخبه سیاسی و قشر نخبه دانشگاهی کمی پر رنگ تر و قدری محکم تر شده است اما با این وجود به نظر می آید که از نقطه ایده ال و مطلوب فاصله داریم.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: در چند سال قبل برخی نهادهای انقلابی تلاش کردند به قشر نخبه دغدغه مند تحرکی ببخشند و برخی نهادهای حکومتی تحرکاتی را مخصوصاً در دانشگاه های سطح یک کشور انجام داده اند که امیدوار کننده است.
روزبهانی افزود: البته متأسفانه این احساس در درون قشر دانشگاهی وجود دارد که نظام تصمیم گیری کشور تأثیری از ایده های آنها نمی پذیرد و تا زمانی که این احساس را برطرف نکنیم و پژوهش ها و تحقیقاتی که قشر دانشگاهی در مورد مسائل کشور دارد را در فرآیند تصمیم گیری اثر ندهیم، به نقطه مطلوب نخواهیم رسید.
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: اندیشکده ها در کل روند رو به رشدی را آغاز کرده اند و نخبه های سیاسی و حاکمیت به این نتیجه رسیده اند که باید از ظرفیت های قشر دانشگاهی و نظرات نو آنها استفاده کنند.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: به نظر بنده بحث حقوقی، قانونی و فرایندهای تصویب و تأسیس اندیشکده ها چالش پیش روی پیوند میان قشر دانشجو و حاکمیت است؛ چون که تنها نهادی که بین دانشگاه و سیاست و نظام تصمیم گیری ارتباط برقرار می کند، اندیشکده ها هستند، در کل دنیا هم روال به همین صورت است و اندیشکده ها نقششان بسیار پرنگ است.
وی در ادامه تصریح کرد که باید یک آگاهی بخشی در دولتمردان و افراد کلیدی در مجلس و قوه قضائیه صورت گیرد تا در چند سال آینده با به کارگیری یک راهبرد جامع و با ثبات، خلأ اندیشکده ها را پر نماییم. یکی از اشکالات اندیشکده ها، مشکلات مالی آنهاست و بنابراین نمی توانند از نخبه ها حمایت و ساپورت خوبی انجام دهند. در حالیکه همین افراد می توانند کار سیاست پژوهی و تهیه سندهای سیاستی در کشور به حاکمیت کمک کنند اما به علت همین مشکلات نمی گردد آنطور که باید از ظرفیت آنها بهره برد.
روزبهانی افزود: در بخش دوم بحث حقوقی و قانونی این اندیشکده هاست چون که خیلی از آنها وجه قانونی مشخصی ندارند و از فیلتر مشخصی عبور نمی کنند. و حتی بعضاً به موازی کاری مشغول هستند. مجمع اندیشکده های ما با نقصها زیادی همراه می باشد و با یکدیگر تعامل خوبی ندارند.
این فعال دانشجویی که مسئول اندیشکده دانشگاه تربیت مدرس هم هست، در انتها اظهار داشت: ما هنوز از بدنه دولت هیچ سیگنال مثبتی در مورد اندیشکده ها مشاهده نکرده ایم در حالیکه فعالان دانشجویی در درون این اندیشکده ها تابحال در حوزه های کلان و خرد و فرایندهای اجرایی و تاکتیکی تحرکات خوبی داشته اند ولی عینیت بیرونی مشاهده نکرده اند؛ بنابرین می طلبد که بدنه دولت به بحث اندیشکده ها و دیدگاه قشر نخبه دانشگاهی توجه بیشتری داشته باشد.


منبع:

1399/09/03
22:26:18
5.0 / 5
1540
تگهای خبر: قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴