با اعلام شرایط ثبت نام؛
سهمیه های كنكور دكتری
به گزارش قائم سهمیه های كنكور دكتری سال ۱۴۰۰ مشخص شد. داوطلبانی كه قصد ثبت نام در این آزمون را دارند در صورت واجد شرایط بودن می توانند از این سهمیه ها استفاده كنند.
به گزارش قائم به نقل از مهر، آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۰ به منظور پذیرش دانشجو در دوره های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار می گردد.
ثبت نام در این آزمون از یکشنبه ۲ آذر شروع شده است و تا یکشنبه ۹ آذر ۹۹ ادامه دارد. ثبت نام منحصراً به صورت اینترنتی و از راه سایت اطلاع رسانی سازمان سنجش به نشانی: www.sanjesh.org انجام خواهد پذیرفت.
بر اساس اطلاعات دفترچه راهنمای ثبت نام دو سهمیه رزمندگان و ایثارگران و سهمیه مربیان در کنکور دکتری سال ۱۴۰۰ وجود دارد.
سهمیه رزمندگان و ایثارگران:
هر یک از داوطلبان متقاضی سهمیه رزمندگان و ایثارگران می توانند بر مبنای شرایط خود که در بندهای «الف» و «ب» آمده است، متقاضی این سهمیه شوند.
الف) سهمیه رزمندگان:
رزمندگانی که بر مبنای آیین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی از تاریخ ۳۱ شهریور ۵۹ تا ۳۱ شهریور ۶۷ حداقل ۶ ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه های نبرد حق ضد باطل حضور داشته اند، می توانند فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان را تکمیل کنند
نیروهای فعال بسیجی و بسیجیان عادی پایگاه های مقاومت بسیج مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نمی شوند.
داوطلبان واجد شرایط که با استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون های مقاطع قبلی یا دکتری در سنوات گذشته شرکت کرده اند لازم است جهت استفاده از سهمیه رزمندگان در این آزمون طبق توضیحات درج شده در دفترچه راهنما عمل کنند.
ب) سهمیه ایثارگران:
«جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور
داوطلبانه در جبهه» و همینطور «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر» جهت استفاده از سهمیه ایثارگران باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام نمایند تا در صورت تأیید ارگان مربوط، در این آزمون در سهمیه ایثارگران گزینش شوند.
بر اساس قانون ۲۵ درصد ظرفیت هر کدرشته محل به «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت)
همچنین ۵ درصد ظرفیت هر کدرشته محل هم به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۵ درصد ظرفیت)
طبق قانون در صورتیکه سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط داوطلبان مشمول سهمیه فوق تکمیل نشود، خالی مانده آن، ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصدی ایثارگران که شرایط و حدنصاب لازم را داشته باشند، تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند، باقیمانده آن به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص می یابد.
بر اساس قوانین حدنصاب نمره ایثارگران (اعم از ایثارگران مشمول ظرفیت ۲۵ درصدی و یا ۵ درصدی) ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کدرشته محل و حدنصاب نمره رزمندگان ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کدرشته محل است.
بر اساس مصوبه دهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی سال ۹۷ ظرفیت سهمیه ایثارگران ۵ درصد و ۲۵ درصد در هر کدرشته محل درصورتی اختصاص می یابد که امکان گرد کردن ریاضی حاصل ضرب سهم در ظرفیت وجود داشته و مقدار اعشاری حاصل بزرگ تر از ۰.۵ باشد. حدنصاب نمره در تمامی مراحل آزمون لحاظ می شود.
آن دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران یک مرتبه در دوره روزانه آزمون دکتری (Ph.D) پذیرفته شده باشند، حق استفاده مجدد از سهمیه ایثارگران و رزمندگان در آزمون های سال های بعد در همان مقطع را نخواهند داشت.
آن دسته از داوطلبان سنوات قبل که با استفاده از سهمیه های شاهد و ایثارگر در ردیف پذیرفته شدگان رشته های تحصیلی دوره های غیرروزانه (شهریه پرداز) همچون نوبت دوم «شبانه» و نیمه حضوری دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی، دانشگاه آزاد اسلامی و یا دوره های مشترک، مجازی و پردیس خودگردان قرار گرفته اند، در صورت انصراف از رشته قبولی خود فقط یک مرتبه دیگر، مجاز به استفاده مجدد از سهمیه های مربوط در آزمون های سالهای بعد در همان مقطع خواهند بود.
شرایط استفاده مجدد از سهمیه ایثارگران برای رشته های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی، همانند ضوابط در ارتباط با دوره های غیر روزانه است.
سهمیه مربیان:
بر اساس قانون «برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۲۹ فروردین ۸۹ مجلس شورای اسلامی، ۱۰ درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر) در هرکدرشته محل برای مربیان رسمی قطعی و یا رسمی آزمایشی تمامی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی (دولتی و غیردولتی) و همینطور دانشگاه آزاد اسلامی، به شرط کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد، اختصاص می یابد. حدنصاب نمره در تمامی مراحل آزمون لحاظ می شود.
داوطلب مربی در صورتی می تواند ادامه تحصیل دهد، که دانشگاه محل خدمت وی موافقت کند. موافقت دانشگاه محل خدمت باید پیش از ثبت نام در آزمون اعلام گردد.
داوطلبان پذیرفته شده با استفاده از سهمیه مربی (مازاد بر ظرفیت) در کلیه دوره های روزانه و غیرروزانه ملزم به پرداخت شهریه هستند و پرداخت این شهریه در صورت نیاز دانشگاه محل خدمت به تخصص ایشان با رعایت آیین نامه های داخلی و امکان انجام تعهدات پس از فارغ التحصیلی، حداکثر به مدت چهار و نیمسال برپایه مصوبه هیأت امنا برعهده دانشگاه محل خدمت و در غیر این صورت برعهده خود مربی است.
مربیان پیمانی می توانند با موافقت دانشگاه محل خدمت و استفاده از ظرفیت عادی همانند سایر داوطلبان در آزمون شرکت کرده و پذیرفته شوند و مأموریت آموزشی این پذیرفته شدگان وفق مقرات داخلی دانشگاه خواهد بود. این داوطلبان همانند داوطلبان آزاد ملزم به پرداخت شهریه در دوره های غیرروزانه هستند.
مربیان رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی که در ظرفیت عادی دوره های غیرروزانه (شهریه پرداز) پذیرفته شوند، همانند سایر داوطلبان ملزم به پرداخت شهریه هستند.
منبع: qawem.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب