در طرح مزیت استانی وزارت علوم؛
دانشگاه ها محور حل مسئله استانها می شوند
قائم: مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم از تایید 26 پروژه دانشگاهی و فناورانه در امتداد طرح مزیت های استانی و جهش تولید آگاهی داد.
محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ضرورت شناسایی ظرفیت ها و مزیت های استانها و برنامه ریزی و همکاری مناسب با استانداری ها و ادارات استان اظهار نمود: در طرح مزیت استانی و جهش تولید که توسط دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم کلید خورده، دانشگاه ها مزیت های منطقه خودرا تشخیص می دهند و با همکاری استانداری به جامعه اطراف خود کمک کنند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با بیان این مطلب که با هم افزایی و شناسایی طرح مزیت استانی، هر دانشگاه و مؤسسه آموزشی به یک قطب تخصصی تبدیل خواهد شد، اضافه کرد: در این شرایط حتی اشتغال بیشتری در سطح استانها ایجاد می شود.
سیف در ادامه رویکرد وزارت علوم را توجه دانشگاه ها به توانمندسازی خود در جهت اثربخشی در جامعه اطراف عنوان نمود و اظهار داشت: در طرح مزیت استانی، بیشتر بحث این است که دانشگاه ها محوریتی پیدا کنند و مسائل و موضوعات پر اهمیت استان را با تعریف پروژه های تحقیقاتی و علمی در دستور کار قرار دهند و در ادامه با بهره گیری از امکاناتشان مشکلات استان خودرا رفع کنند.
وی اشاره کرد: در حقیقت هدف این است که دانشگاه ها به یک موتور محرکه در استان خود تبدیل شوند و با شناسایی مشکلات استان، اقدامات اجرائی در رابطه با آن صورت گیرد. بالطبع در هر استان مزیت هایی وجود دارد که ممکنست بسیاری از لحاظ فناوری و علمی در سطح بالایی قرار نداشته باشد، اما تکنولوژیهای جدید می تواند منجر به افزایش اشتغال و ارزش افزوده آن مزیت شود.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با اشاره به اینکه از شروع سال تا حالا ۲۶ طرح مزیت استانی از طرف دانشگاه ها مورد تأیید قرار گرفته است، اظهار داشت: بطور مثال مزیت استانی ارومیه محصولات باغی و کشاورزی آنست اما پسماندهای کارخانجات آبمیوه گیری از معضل های این استان محسوب می شود، در این خصوص دانشگاه ارومیه طرحی ارائه کرده است.
سیف افزود: بحث چرم و کفش در آذربایجان شرقی یک مزیت شمرده می شود که در امتداد رفع معضلات موجود در این صنعت، دانشگاه سهند آذربایجان شرقی طرحی ارایه داده است. و یا مثلاً عسل در اردبیل و یا شیلات در استان های ساحلی یک مزیت استانی است و می تواند منجر به اشتغال بسیاری در این استانها شود.
این مقام مسئول وزارت علوم با اعلان اینکه طرح مزیت استانی ۶ نهاد حامی دارد، گفت: وزارت کشور، بنیاد مستضعفان، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، ستاد اجرائی فرمان امام، بنیاد ملی نخبگان و دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم از نهادهای حامی طرح مزیت استانی و جهش تولید به شمار می روند.
وی افزود: خیلی از طرح های ارائه شده توسط دانشگاه ها را به وزارت کشور و استانداری ها اعلام کردیم و خیلی از آنها حمایت هایی را جذب کرده اند و قراردادهایی هم منعقد شده است.
منبع: قائم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب