قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

شروع اولین مرحله طرح ملی ارزیابی و پایش خانه های قرآنی

شروع اولین مرحله طرح ملی ارزیابی و پایش خانه های قرآنی

قائم: مدیر کل توسعه مشاکت های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم از شروع گام نخست طرح ملی ارزیابی و پایش خانه های قرآن و عترت (ع) آگاهی داد.


به گزارش قائم به نقل از ایرنا از سازمان دارالقرآن الکریم حسین بهبودی روز دوشنبه اظهار داشت: اولین گام از طرح پایش و ارزیابی خانه های قرآن و عترت کشور با عنوان خودارزیابی و خود اظهاری خانه های قرآن و عترت برنامه ریزی شده است. خوداظهاری فرصت مغتنمی برای خودکنترلی و پیش قدمی خانه ها برای خودارزیابی، استعدادیابی و محاسبه عملکردها از یک سو و تقویت اعتماد حاکمیت و تجلی همسوئی و همراهی فعالان قرآنی با حاکمیت از طرف دیگر است.
وی اظهار داشت: خانه های قرآن و عترت بعنوان فراگیرترین تشکل قرآنی در سراسر کشور باتوجه به نقش بی بدیل خود در ترویج و تعمیق فرهنگ قرآن و دوده (ع) در جامعه اسلامی و اجرای سیاست های قرآنی کشور، باید از هموارترین مسیر برای توسعه کارهای خود برخوردار بوده و واجد مطلوب ترین سطح کیفیت باشند تا بتوانند نقش محوری خودرا ایفا کنند.
بهبوی اضافه کرد: حصول به این نقطه مطلوب و ترسیم مسیر راه، نیازمند اطلاع دقیق از وضع موجود است. ظرفیت ها، فرصت ها، تهدیدها، قوت ها، چالش ها و موانع پیش روی خانه های قرآن و عترت همچون مطالبی است که ترسیم دقیق راه وصول به قله مطلوب و هرگونه سیاستگذاری و برنامه ریزی برای شتاب بخشی به پیمودن مسیر، متأثر از آن هاست. پس جهت دست یابی به واقعیت موجود در عرصه فعالیت خانه های قرآن و عترت خصوصاً بعد از شیوع بیماری کرونا و کوشش برای تنظیم سند تحول در افق میان مدت و طولانی مدت توسعه کارهای مربوط، پایش خانه های قرآن و عترت در دستور کار سازمان دارالقرآن الکریم قرار گرفت.

وی از ضرورت برون سپاری امور اجرائی به مردم و جلب مشارکت عمومی در راه تغییر نقش حاکمیت از تصدی گری به سیاست گذاری، هدایت و نظارت، توانمندسازی کارهای مختلف قرآنی مردمی سخن گفت و اضافه کرد: این مساله طی دو دهه اخیر در اولویت های سازمان دارالقرآن نیز بوده است. بر این اساس به دنبال رصد و ارزیابی موفق مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت در سال قبل که برای اولین بار در کشور صورت گرفت و منتج به شناخت دقیق وضعیت موجود و ایجاد زمینه های سیاستگذاری و برنامه ریزی واقعی در این بخش شد.
به گفته بهبودی استقرار نظام خوداظهاری علاوه بر تفویض و برون سپاری قسمتی از اختیارات حاکمیت به مدیران خانه ها، برای رسیدن به اهدافی همچون فرهنگ سازی، ایجاد انگیزه، بهره گیری از ظرفیت خانه ها و تسهیل امر ارزیابی، تقویت رویکرد داوطلبانه و مسئولیت پذیری قانونی و اجتماعی و پاسخگویی مدیران خانه ها، تقویت تعامل و رابطه متقابل بین سازمان و خانه ها مبتنی بر حسن اعتماد طرفین، توأم با همسویی و همراهی برای مشارکت خانه ها در ارائه گزارش دقیق و جلوگیری از طولانی شدن و به حداقل رساندن پروسه ارزیابی و نظارت پیش¬بینی شده است.
صرفه جویی در منابع انسانی، مالی و زمان صرف شده، اجرای آسان، سریع، دقیق، یکپارچه و فراگیر ارزیابی و نظارت خانه ها، واگذاری حداکثری خدمات غیر حاکمیتی به بخش مردمی، ارتقا آشنائی و نگرش مدیران نسبت به استانداردها، مقررات و انتظارات حاکمیت، افزایش رضایت مندی مدیران و کارآئی خانه ها و مشارکت مدیران در ارتقاء کیفی خدمات خانه ها از دیگر اهداف استقرار نظام خوداظهاری بگفته بهبودی است.
وی اضافه کرد: تمام خانه های قرآن و عترت مشمول خوداظهاری بوده و تا اختتام مهر امسال فرصت دارند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی سازمان دارالقرآن الکریم www.telavat.ir پروسه اجرائی خوداظهاری را تکمیل کنند. گام دوم پایش و ارزیابی خانه ها به فاصله کوتاهی بعد از اتمام گام نخست، بصورت رصد میدانی با مشارکت ۳۰۰ نفر از کارشناسان قرآنی سازمان و مدیران مجرب تشکل های قرآنی مردمی صورت خواهد گرفت.


منبع:

1400/06/16
11:00:25
5.0 / 5
727
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱