قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
اختتامیه سی وپنجمین كنفرانس بین المللی وحدت اسلامی؛

اجتهاد در مذاهب را برای همه مذاهب تجویز نماییم

اجتهاد در مذاهب را برای همه مذاهب تجویز نماییم

به گزارش قائم دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، اظهار داشت: ما باید اجتهاد در مذاهب را برای همه مذاهب تجویز نماییم و در اختلافات اجتهادی هر مذهب ادب اختلاف را رعایت نماییم و مجتهدان هر یک دیگری را در عدم وصول به حقیقت معذور بدانند.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری عصر امروز شنبه اول آبان ماه در مراسم اختتامیه سی وپنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، با ارائه گزارشی از برنامه های برگزارشده در کنفرانس وحدت با موضوع «اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام» اظهار داشت: باتوجه به شرایط کرونائی برای نخستین بار توانستیم پس از کرونا جلسات حضوری برگزار نماییم اما به سبب توفیقی که در سال قبل در برگزاری وبیناری این کنفرانس بدست آوردیم و بیش از ۳۰۰ سخنران بصورت وبینار حضور یافتند، امسال نیز تصمیم گرفتیم علاوه بر مهمانانی که در جلسات افتتاحیه و اختتامیه حضوری داشتند، جلسات وبیناری را نیز ادامه دهیم.
وی با اعلان اینکه امسال بیش از ۵۰ میهمان خارجی در این کنفرانس حضور داشتند، اضافه کرد: حدود ۵۱۴ سخنرانی از سراسر جهان یعنی بیش از ۳۹ کشور جهان طی این ۶ ماه برای دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که ۴۶۰ سخنران وبیناری داشتیم که شامل ۱۸۰ سخنران خارجی و ۲۸۰ سخنران داخلی بودند و در نوع خود کم نظیر است.
شهریاری اضافه کرد: ما موفق شدیم در ۶ ماه گذشته ۱۲ جلد موسوعه آثار مرحوم آیت الله تسخیری را به چاپ برسانیم، همین طور ۲ اثر شامل "تحلیل شخصیت آیت الله تسخیری" و تحلیل این ۱۲ جلد چاپ شد. همین طور سیره علمی و عملی تاریخ شفاهی آیت الله تسخیری هم به زبان خودشان پیاده شده و ۱۷ مصاحبه هم به آن ضمیمه و چاپ شده و همین طور مجموعه مقالات کنفرانس که بصورت ۳ زبانه به چاپ رسیده است. در همین راستا کتابچه امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی نیز به سه زبان فارسی عربی انگلیسی به چاپ رسیده است.
وی با تشریح وضعیت فعلی جهان اسلام اظهار داشت: امروز شاهد جنگ و خونریزی و ترور و تنازع و توهین در فضای جهان اسلام هستیم. اگرچه دستور اولیه اسلام صلح و اصلاح بین مؤمنان است ولی مشکلاتی در جهان اسلام سبب پیدایش این گرفتاری ها در جهان اسلام شده که به تعدادی از با اهمیت ترین آنها اشاره می کنم و راه عملی مقابله با آنها را پیشنهاد می کنم.

۱. استکبار جهانی به سرکردگی امریکا و غرب غارتگر همیشه در تلاشند تا با ایجاد جنگ، تفرقه و تنازع در جهان اسلام حضور خودرا در منطقه جهان اسلام موجه جلوه دهند. این، منشأ اصلی نزاعها و قتل و غارت های موجود در کشورهای اسلامی و بین کشورهای اسلامی است.
۲. وجود برخی دولتمردان سرسپرده و علمای وابسته به آنها در بعضی کشورهای اسلامی که زمینه مساعد برای حضور این ظالمان را در کشورهای اسلامی فراهم می آوردند و منافع خودرا به منافع دشمنان اسلام گره زده اند و جا پای مناسبی را برای حضور آنان فراهم می آورند و نرمال سازی رابطه با دشمنان اسلام را دامن می زنند.
۳. وجود برخی اختلافات دامنه دار تاریخی و متنی در کلام و عقایددینی و شریعت در میان مذاهب اسلامی که بستری برای فعال شدن دشمنان اسلام است.
۴. جهالت یا خیانت تعدادی از فرق و مذاهب افراطی از شیعه و اهل سنت. یکی با توهین به مقدسات دیگری اسباب نزاع را به وجود می آورد و دیگری با تکفیر و ترویج خشونت قتل و غارت مسلمانان از فرق دیگر را تجویز می کند.
۵. فقدان مردم سالاری دینی در بعضی از کشورهای اسلامی و اتخاذ تصمیمات حکومتی و دولتی ازطریق یک خاندان فامیل و عدم رعایت و نقض حقوق شهروندی و مطالبات بحق مردمی.
۶. وجود نگاه قومیتی و طائفه ای و ملی گرایی - شبیه جاهلیت صدر اسلام - در بعضی از اقوام و طوائف و ملتهای اسلامی و تبعیت از تعصبات کور.
۷. وجود گروه ها و احزاب معارض یکدیگر در بعضی کشورهای اسلامی و ترویج جوّ تهمت و سوء ظن به یکدیگر و توسل به کارشکنی، زور و محرمات شرعی دیگر برای تحصیل منافع حزبی و گروهی و سیاست حذف مخالفان.
۸. وجود رقابت بین کشورهای اسلامی در یارگیری بین کشورها و استفاده از دشمنان اسلام برای غلبه بر رقیب.

دبیرکل مجمع تقریب در ادامه اشاره کرد: ما باید برای هر یک از این مشکلات و مصائب راهکار مناسب خودش را پیدا نماییم و در مجموع می توان به امور ذیل برای حل این مشکلات و مصائب اشاره کرد:

۲. مقاومت در مقابل استکبار جهانی با ایجاد نظامات قوی دولتی و نظامی و امنیتی و اقتصادی و فرهنگی؛ ما در مقابل هژمونی امریکای جهان خوار؛ ما باید قوی باشیم. «و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه» این دستور قرآنی است ما باید با تشکیل مردمی مقاوم در مقابل زیاده خواهی های دشمنان اسلام ایستادگی نماییم. این تجربه ما در جنگ تحمیلی و در مبارزه با داعش بوده که به برکت خون شهدای انقلاب اسلامی بدست آمده است.
۳. علما باید از وابستگی به حکومت های مستبدی که همراه ظالمان و دشمنان اسلام هستند پرهیز کنند و معیت رسول الله(ص) پیشه کنند و امر به معروف و نهی از منکر را نسبت به امرای خود عملی سازند و شدت بر کفار حربی و رحمت بین مسلمانان را ترویج کنند.
۴. ما باید اجتهاد در مذاهب را برای همه مذاهب تجویز نماییم و در اختلافات اجتهادی هر مذهب ادب اختلاف را رعایت نماییم و مجتهدان هر یک دیگری را در عدم وصول به حقیقت معذور بدانند.
۵. تعلیم جهال از وظائف علماست و افشاگری مقابل خائنان به امت اسلامی از وظائف رسانه های انقلابی است این دو وظیفه نیز باید به جد دنبال شود.
۶. ملت های اسلامی باید مطالبات به حق خودرا در حکومت های مستبد و خودکامه دنبال کنند و حتی المقدور به طرق مسالمت آمیز حقوق خودرا مطالبه کنند.
۷. قومی گرایی، طائفه گرایی و ملی گرایی خلاف اسلام است و همه ملتهای اسلامی باید خودرا از این پیرایه ها پاک کنند و به دامن اسلام و قرآن و پیامبر اعظم متوسل شوند و ملاک برتری داخل امت اسلامی را به رعایت تقوا و ولایت الهی بدانند.
۸. گروه ها و احزاب معارض در داخل هر کشور باید روشهای عقلائی برای حل اختلاف را دنبال کنند و از طرق مردم سالارانه دینی برای حل نهایی تصاحب قدرت بهره بگیرند و از نزاع داخلی پیشگیری کنند.
۹. رقابت بین کشورهای اسلامی عیب نیست بلکه حسن است این رقابت بجای اینکه مخرب باشد و کشورها را به سمت جنگ و نزاع پیش ببرد می تواند سازنده باشد و یک رقابت سالم را بین کشورهای اسلامی شکل دهد تا هر یک الگو توفیق خودرا به جهانیان عرضه دارد و در تعارض منافع با بهره گیری از منابع اسلامی یعنی قرآن و سنت و عترت نبی(ص) از روش های عقلائی و مقبول بین المللی برای حل اختلافات خود بهره بگیرند.
به گزارش قائم به نقل از خبرگزاری ایرنا مباحث سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در هشت محور جنگ و صلح عادلانه، اخوت اسلامی و مبارزه با تروریسم، آزاد اندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیری و افراطی گری، همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش ها و منازعات، احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین، تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی، فلسطین و مقاومت اسلامی و بزرگداشت مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری مطرح می شود.
هدف از برگزاری کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، ایجاد اتحاد و همبستگی در میان مسلمانان، همفکری علماء و دانشمندان جهت تقریب دیدگاه های علمی و فرهنگی آنان و نیز بررسی و ارائه راهکارهای عملی جهت دستیابی به وحدت اسلامی و تشکیل امت واحده در جهان اسلام و حل مسائل و مشکلات مسلمانان و ارائه راه کارهای مناسب در این خصوص است.
در این کنفرانس ۵۱۴ سخنرانی شامل ۲۳۰ سخنرانی با حضور ۵۲ میهمان از ۱۶ کشور بصورت حضوری و ۱۸۰ سخنران نیز از شخصیت های فرهنگی و سیاسی داخل کشور اجرا شد. همین طور ۲۴ نشست وبیناری برای این دوره از کنفرانس تدارک دیده شده بود که هر نشست با حضور ۱۵ سخنران از شخصیت های جهان اسلام اجرا شد. مجموعه افراد خارجی از ۳۹ کشور جهان در این جلسه ها و بطور کلی کنفرانس حضور داشتند.
کنفرانس سی و پنجم دارای ۲ بخش علمی و اجرائیست که در بخش اجرائی کارگروه های محتوا و اطلاعات ملی، محتوا و اطلاعات بین المللی، تدوین و تولید و کارگروه رسانه و تبلیغات فعالیت می نمایند.
هفته وحدت در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی از طرف امام خمینی (ره) عنوان شد و همه ساله از ۱۲ ربیع الاول سالروز میلاد پیامبر اعظم (ص) به روایت اهل سنت شروع می شود و تا ۱۷ ربیع الاول سالروز ولادت رسول خدا (ص) به روایت شیعیان ادامه دارد. این هفته و کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی امسال از ۲۷ مهر شروع شده و امروز شنبه اول آبان ماه با برگزاری اختتامیه به کار خود اختتام می دهد.



منبع:

1400/08/02
12:22:04
5.0 / 5
1006
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , امنیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲