قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
به پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

وزیر ارشاد رییس شورای هنر شد

وزیر ارشاد رییس شورای هنر شد

قائم: نخستین جلسه شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت سیزدهم با حضور برخی از اعضای هیأت وزیران، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا شد.



به گزارش قائم به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نخستین جلسه شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت سیزدهم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سرپرست وزارت آموزش و پرورش و رییس سازمان تبلیغات اسلامی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا شد. این در حالیست که با دستور این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اکثریت آرا بعنوان ریاست شورای هنر برگزیده شد.
سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست ضمن تبریک ایام میلاد پیامبر اکرم (ص) و ولادت امام صادق (ع) اظهار داشت: روز گذشته از محضر مقام معظم رهبری مثل همیشه حکمت های بسیاری را دریافت کردیم. رهبری حکیم انقلاب درباره جهان اسلام و امت اسلامی ۲ نکته را برجسته کردند که بسیار مهم بود. نکته اول نگاه جامعه نگری به اسلام بود. دین اسلام گرفتار التقاط های بسیاری شده و اختلال در ارائه اسلام و فهم اسلام و غرض ورزی ها نسبت به فهم دین اسلام، منشاء مشکلات بسیاری شده است. در روایات آمده است زمانی که حضرت مهدی (عج الله) بیایند، اسلامی معرفی می کنند که برای همه جهانیان جدید است. جدید بودن دین اسلام از باب نوآوری حضرت مهدی (عج الله) نیست، بلکه آنقدر اسلام در راه تک نگاری ها و تک بعدی ها منحرف شده که اسلام استقرار یافته را در سطح جهانی دارای ابهامات بسیاری کرده است.
وی اضافه کرد: حکیم فرزانه انقلاب فرمودند: «متفکرین اسلامی در جمهوری اسلامی ایران، به تبیین و بیان دین اسلام بپردازند.» به هر حال یک وظیفه سنگینی بر دوش ما در زمینه فرهنگ است و باید بتوانیم در راه تبیین جامعیت اسلام قرار بگیریم. خصوصاً جهان غرب در سکولاریزه کردن دین و اسلام آنقدر به پیش رفته اند که دین را از مسیر زندگی خارج کرده اند. در ابتدا سخن از جدایی دین از سیاست بود اما بعدها دین را از نهاد علم دور کردند.
با هم افزایی والا به استقرار تمدن نوین اسلامی می رسیم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: نکته دوم مقام معظم رهبری وحدت جهان اسلام و ارزش این وحدت برای هم افزایی جهان اسلام در شکل گیری تمدن نوین اسلامی بود. حکیم فرزانه انقلاب فرمودند وحدت یک هم افزایی بین جهان اسلام است. در حقیقت در سطح ملی هم به این هم افزایی نیازمندیم. هم افزایی مستلزم نگاهی بلند و هم فکری در کارها با نیتی خالص برای خداوند متعال است. نکته ای که در سخنان رهبری حائز اهمیت بود، ایشان بحث تمدن نوین اسلامی را نه در مقیاس ملی بلکه در مقیاس جهانی مطرح می کنند. حکیم فرزانه انقلاب اسلامی معتقدند بدون وحدت در جهان اسلام، تمدن نوین اسلامی مستقر نمی گردد. بدین سبب به هم افزایی والایی نیازمندیم تا استقرار تمدن نوین اسلامی حاصل شود.
دبیر شورای علی انقلاب فرهنگی: باید در حوزه حضور مستمر آقای جبلی در جلسات شورای هنر هم صحبت شود چون امتداد کار شورای هنر به صدا و سیما منتهی می شود. نقش کلیدی صدا و سیما در شورای هنر پررنگ است وی ضمن اشاره به تاریخچه ۲۴ ساله شورای هنر در شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: این شورا یکی از شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی است که مصوبات مهمی در آن بوده است. درحقیقت مصوبه ۴۱۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوم دی ۱۳۷۶ منشاء تاسیس شورای هنر شده است. در سال ۱۳۸۸ توقفی در کار شورای هنر صورت گرفت که این شورا تبدیل به کمیسیون هنر شد. در این سال ها دکتر ایمانی کمیسیون هنر را برعهده گرفتند و با وجود این که اختیارات کمیسیون محدود بود، مجموعه ای از دستورات را در کمیسیون هنر طرح کردند. در همان سال ۸۸ توافق شد بود که ریاست شورا به طور دوره ای بر عهده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: برمبنای بخشنامه در هر دوره ای از شورای هنر، انتخابات برگزار می گردد و یک نفر از میان اعضای شورای هنر را به ریاست این شورای بر می گزینند. درواقع اعضای حقوقی شورای هنر متشکل از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و نیز رئیس سازمان صدا و سیما است که در دوره قبل هم رئیس سازمان صدا و سیما منظم در جلسات شرکت می کردند و باید در حوزه حضور مستمرآقای جبلی در جلسات شورای هنر هم صحبت شود چون امتداد کار شورای هنر به صدا و سیما منتهی می شود. نقش کلیدی صدا و سیما در شورای هنر پررنگ است. اگر مصوباتی در شورای هنر تصویب شود و همراهی صدا و سیما را نداشته باشیم، بروز و ظهور اساسی مصوبه را نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد: در این دوره سه نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد واعظی، دکتر کی نژاد و حجت الاسلام والمسلمین دکتر پارسانیا به تصویب شورای عالی بعنوان نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای هنر انتخاب شدند و امیدوار هستم در این دوره جدید، گام های اساسی در شورای هنر برداریم.

هنر حوزه تفنن است یا حوزه تعهد به روش زندگی مطلوب؟
عاملی ضمن اشاره به حوزه تخصصی اش علوم ارتباطات، درباره هنر اظهار داشت: شاید در زمینه فرهنگ، موفق ترین حوزه هنر است. هنر عرصه فرهنگ مطلوب را تشکیل می دهد. در هنر نیاز نیست کار الزام آور انجام دهیم. باید گفت هم در فرهنگ عمومی و فرهنگ نخبگانی تمایل به هنر چه هنرهای تجسمی، نمایشی و صناعی در سطح بالایی است و مردم شائق و راغب به سمت هنر هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، هنر را دارای اثرگذاری بالا در جامعه دانست و اضافه کرد: برخی هنر را حوزه تفنن فرض می کنند اما واقعیت این است هنر حوزه تعهد به روش زندگی مطلوب است. هنر مسئول و متعهد با هنر غیر مسئول و غیر متعهد ۲ عرصه متفاوتند. اگر از بنده باتوجه به فعالیت در زمینه غرب شناسی سوال کنند که وضعیت عاملی: نقش دانشگاه به فاخر شدن هنر کمک دهنده است و آموزش و پرورش می تواند ما را در این راه یاری دهد. سازمان تبلیغات اسلامی هم با ظرفیت های عمیق در پیوند با دین در زمینه هنر هم در این راه تعالی بخش است امروز فرهنگ عمومی غرب چرا به اینجا کشیده شده است! جواب آن هنر است. در هنر غرب، یک نوع یلخی گری و رهابودگی شکل گرفته که بازتاب آن بر هویت های رها شده، نامعین و چند رگه دیده شده است.
استاد دانشگاه تهران افزود: فرهنگ شناسان در غرب اذعان دارند با اختتام هویت در غرب مواجهه اند. بدین مدلول که افراد دارای استقرار نیستند و «من» وجودی شان نمی تواند یک پروسه رو به جلویی را طی نماید و همین طور «ما» ی اجتماعی شان هم بدین ترتیب است. بدین سبب تعدادی از اختتام ملیت سخن می گویند چون هنر در وضعیت ناثبات و بدون استقرار است. امیدوار هستم در این دوره با همت آموزش عالی و آموزش و پرورش کشور در زمینه هنر آکادمیک و علمی، هنری برخاسته از دانش و هنر پروسه شده در نظام آموزش و پرورش کشور را شاهد تعالی باشیم.
عاملی بیان کرد: با نگاهی به پردیس هنر دانشگاه تهران درمی یابید خیلی از صاحبان هنر در زمینه هنرهای موسیقی، تجسمی و نمایشی هنر بازاری را قبول ندارند. درواقع اعتقاد دارند هنر بازاری با هنر آکادمیک فاصله زیادی دارد، البته دراین زمینه ملاحظات و نکاتی نهفته است. به نظرم نقش دانشگاه به فاخر شدن هنر کمک دهنده است و آموزش و پرورش می تواند ما را در این راه یاری دهد. سازمان تبلیغات اسلامی هم با ظرفیت های عمیق در پیوند با دین در زمینه هنر هم در این راه تعالی بخش است.
وی اشاره کرد: استوارت هال در نظریه بازنمایی عنوان می کند اساساً ما در جهان بازنمایی زندگی می نماییم، هیچ چیزی در جهان نیست، مگر آنکه بازنمایی شده باشد. ذهن بمحض دریافت، بازنمایی می کند و در مرحله بعد بازنمایی ذهنی مان را تبدیل به هنرهای نقاشی، موسیقی، سینما، تجسمی می نماییم. پس ما در جهانی زندگی می نماییم که فرهنگ در بستر هنر، بازتولید و بازساخت می شود.
سازمان برنامه و بودجه و الزام تامین مالی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی
وی دوره ی جدید را موسمی فاخر برای شورای هنر دانست و اظهار داشت: استدعا دارم اعضای محترم این جلسات را شخصاً بدون واگذاری به معاونانشان شرکت نمایند. تلاش داریم با مسأله یابی از وضعیت جامعه، بصورت منسجم مباحث دستور کار شورا را چون سند موسیقی، سند ملی مد و لباس و هنرهای تجسمی پیش ببریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سخنان حجت الاسلام والمسلمین واعظی در خصوص این که راهکاری در حوزه ضمانت اجرائی مصوبات شورای عالی باید اندیشیده شود، اظهار نمود: در دستور مطالبات مقام معظم رهبری، سیاست ها و اقدامات ضروری که برای صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده شد، تمام تلاش دبیرخانه شورای قسمتی از ضمانت اجرائی مصوبات به نظام بودجه ریزی کشور برمی گردد چون تعدادی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بار مالی دارد بدین سبب سازمان برنامه و بودجه باید خودش را ملزم بداند تا برمبنای مصوبات شورای عالی، ضمانت مالی آنرا تامین کند عالی انقلاب فرهنگی ایجاد سازوکار دقیق در حوزه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است. درحقیقت قسمتی از ضمانت اجرائی مصوبات به نظام بودجه ریزی کشور برمی گردد چون تعدادی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بار مالی دارد بدین سبب سازمان برنامه و بودجه باید خودش را ملزم بداند تا برمبنای مصوبات شورای عالی، ضمانت مالی آنرا تامین کند. بخش دیگر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به منابع انسانی ارتباط دارد تا بوسیله برخی مصوبات منابع انسانی افزایش یابد که سازمان اداری و استخدامی باید خودش را دراین زمینه ملزم بداند. همین طور برخی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط به دستگاهها و وزارتخانه ها است که باید آنها و نیز قوه قضاییه خودرا مکلف به اجرا بدانند.
عاملی افزود: در حوزه سازمان بازرسی باید گفت زمانی که آیت الله دکتر رییسی ریاست قوه قضاییه را برعهده گرفتند، بلافاصله در مکاتبه و ملاقاتی با ایشان، به سازمان بازرسی دستوری را در خصوص نظارت بر حسن اجرای مصوبات و خصوصاً اسناد ملی شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کردند. همین طور جناب کاظمی تایید می کنند که بر روی سند تحول آموزش و پرورش، گزارش هایی را از دستگاهها نسبت به اجرائی شدن مصوبات توسط سازمان بازرسی گرفته شد. حال به جهت اینکه سازمان بازرسی در ساختارشان روند اجرائی شدن مصوبات را بیاورند، این مساله را پیش بینی خواهیم کرد.
آیین نامه شورای هنر نیازمند بازبینی و اصلاح است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این جلسه به ظرفیت عظیم آموزش و پرورش با ۱۵ میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم اشاره نمود و اظهار داشت: اگر هر شخصی بخواهد در زمینه فرهنگ به بالندگی برسد باید بر حوزه نظام آموزش و پرورش متمرکز شود و تردیدی نیست با ریاست شورای هنر و همت اعضای شورا این گام بزرگ را برخواهیم داشت.
استاد دانشگاه تهران ضمن پیشنهاد حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعنوان ریاست شورای هنر اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی حوزه فرهنگ و هنر است. باید گفت در دوره ای رئیس فرهنگستان هنر، ریاست شورای هنر را به خاطر جایگاه فرهنگستان برعهده داشت و در دوره ای دیگر هم ریاست شورای هنر بر عهده رئیس صدا و سیما بوده است. جناب آقای اسماعیلی هم از استادان دانشگاه تهران هستند و هم شخصیت حقوقی و هم شخصیت حقیقی ایشان برای این مسئولیت مهم تناسب دارد و حتما شاهد موفقیت بزرگی توسط ایشان و اعضا محترم خواهیم بود.
وی درباره انتخاب دبیر شورای هنر اظهار داشت: دبیر شورای هنر باید بتواند با هم پوشانی مناسب با ریاست شورای هنر کار کند. بدین سبب اگر رئیس شورای هنر محدود به انتخاب دبیر از میان اعضا شود، جای بحث است پس دبیر باید به پیشنهاد رئیس و تصویب اعضای شورای هنر و با حکم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شود که این مهم نیازمند اصلاح بخشنامه شورای هنر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و طرح چند پیشنهاد حقوقی
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از اعتماد اعضای محترم شورای هنر در انتصاب به ریاست این شورا اظهار داشت: ان شاءالله بتوانیم وظایفی را که در شورای هنر برعهده داریم، پیش ببریم. بارها عرض کردم شورای هنر و شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی از ظرفیت های بالایی برخوردار می باشند و ما مرکزیت و قرارگاه بودن شورای عالی انقلاب فرهنگی را با تمام وجود قبول داریم. اهتمام داریم در پیشبرد حوزه فرهنگی و هنری از ظرفیت شورای هنر به نحو احسن بهره ببریم.
وی درباره انتخاب دبیر شورای هنر اظهار داشت: طبق بخشنامه دبیر باید از میان اعضای شورا انتخاب گردد. به نظرم اول به اصلاح بخشنامه شورای هنر بپردازیم و پس از پذیرش اصلاحیه ها در شورای عالی، دبیر شورای هنر را انتخاب نماییم. بدین سبب انتخاب دبیر را به جلسه آتی پس از تصویب اصلاحیه موکول نماییم. در تبصره یک ماده دوم عنوان شده رئیس و دبیر و منشی از میان هفت نفر عضو شورای هنر انتخاب شوند. طبیعتاً کار دبیرخانه مستقل است، بدین سبب اصلاحات بخشنامه شورای هنر باید به صحن شورای عالی برود بعد از آن که ابلاغ گردید، دبیر را انتخاب نماییم.

پاشنه آشیل شورای عالی انقلاب فرهنگی کجاست؟
حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: ما در ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی و تبعا شوراهای اقماری آن تا آن زمان که مسأله ضمانت اجرائی را مصوبات را حل نکنیم، تقریباً انگیزه ها برای مشارکت جدی در جلسات کاهش پیدا می کند. باتوجه به نزدیک بودن حکم مقام معظم رهبری درباب شورای حجت الاسلام واعظی: زمانی که دیوان عدالت اداری بتواند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را بعنوان یک قانون گذار ابطال کند، بدین سبب کم کم راه برای دیگر دستگاه های قانونگذار باز می شود تا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابطال کنند عالی انقلاب فرهنگی، باید اساساً برای ضمانت اجرائی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی راهکاری اندیشیده شود. چند روز پیش مطلبی را در حوزه سهمیه استادان و فرزندانشان خواندم (شاید مستقیماً ناظر به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نباشد) که دیوان عدالت اداری، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابطال کرده بود. زمانی که دیوان عدالت اداری بتواند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را بعنوان یک قانونگذار ابطال کند، بدین سبب کم کم راه برای دیگر دستگاه های قانونگذار باز می شود تا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابطال کنند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، پاشنه آشیل شورای عالی انقلاب فرهنگی و شوراهای اقماری آنرا در مسأله فقدان ضمانت اجرائی مصوبات شورای عالی دانست و پیشنهاد داد: با توجه به این که بازرسی کل کشور بخش های مختلفی را دارا است و نهادهای اجرائی و دولتی کشور مخاطب خیلی از مصوبات هستند، در آنجا به اصطلاح معاونت علمی و فرهنگی به وجود آید و در بحث بازرسی و نظارت مصوبات الزامات رسمی را متوجه دستگاهها کند. نفس این مساله که یک نهاد نظارتی و بازرسی متکلف امور حوزه مصوبات به اصطلاح هنر و فرهنگ باشد، یکی از اهرم هایی است که می تواند به ضمانت اجرائی مصوبات ختم شود.

سیاست های ما نباید «ایست بازرسی» باشد!
زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در بخش دیگری از این برنامه به بحث ضمانت اجرائی مصوبات شورا و انتقاد واعظی دراین زمینه اشاره نمود و اظهار داشت: به نظرم برای هر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بحث ضمانت اجرائی اش پیش بینی شود که این مورد رعایت نشده است. بعنوان مثال در جلسه آینده، درباره شورای اسلامی شدن دانشگاه ها موضوعی را که دکتر واعظی طرح کردند متذکر خواهم شد. ما یک نفر را بعنوان رئیس دانشگاه منصوب می نماییم و این شخص باید بحث سند اسلامی شدن دانشگاه ها و مسائل فرهنگی را اجرا نماید اما این فرد را با دادن حکم ریاست رها می نماییم تا نهایت از این سمت برداشته شود. در این دوره به ریاست دانشگاه ها ضمن این که برنامه وزارتخانه را ابلاغ کردم، از آنها خواسته ام تا برنامه خودشان را ارائه دهند. درحالیکه باید برنامه رئیس دانشگاه در شورای اسلامی شدن دانشگاه ها مطرح شود تا شاخص ها و اولویت های اجرای آنرا لحاظ نماییم.
زلفی گل: در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی و هیئت امنای دانشگاه ها بحث مغفول مانده این است که، منافع فردی و ملی را همسو نمی بینیم وی افزود: در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی و هیأت امنای دانشگاه ها بحث مغفول مانده این است که، منافع فردی و ملی را همسو نمی بینیم. آیا در تصویب بخشنامه ارتقای منافع فردی و ملی همسو دیده شده یا نه؟
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهاد حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی را درباب نظارت اجرائی مصوبات از طرف سازمان بازرسی رد کرد و اظهار داشت: سیاست سازمان بازرسی، توبیخ پیش از پیشگیری است. اول فرد یا سازمانی اشتباهی می کند و بعد سازمان بازرسی اعلام می کند طبق قانون عمل نکردی، در صورتیکه نبایستی سیاست های ما چون ایست بازرسی باشد. بدین سبب سیاست ها و ضمانت اجرای شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به شکلی باشد که در حین حرکت قابل رصد باشد، بدین سبب جایگاه سازمان بازرسی و نظارت را باید کنار بگذاریم. فی الواقع در شورای عالی انقلاب فرهنگی ساز و کار اجرائی شدن مصوبات را باید پیش بینی نماییم.
وی هنر را جزو فناوری های نرم عنوان نمود و اظهار داشت: استدعا دارم یک عضوی با تصویب شورا مثل معاون فناوری وزیر علوم که مربوط به پارک های علم و فناوری (هنر نرم) است، در شورای هنر وجود داشته باشند تا آنها به مصوبات شورا با دید تولید ثروت از دانش به آن نگاه کنند و نظراتشان را در شورای هنر ارائه دهند تا مصوبات شورا با دید اجرائی تری پیش رود. البته شاید جای این سوال باشد که شما بعنوان وزیر علوم، عضو شورای هنر هستید و این امر کفایت کند اما کار کارشناسی که معاون فناوری وزارت علوم می تواند داشته باشد، بنده ندارم.

جای حوزه هنری در جلسات شورای هنر خالی است
حجت الاسلام و المسلمین محمد قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی باتوجه به اضافه کردن نهادهای هنری به شورای هنر ضمن اشاره به حوزه هنری اظهار داشت: حوزه هنری یک نهاد مستقل با بودجه ای مشخص است و ریاست آن از طرف رهبری منصوب می شود. همین طور مقام معظم رهبری تعابیر خلاقی درباره حوزه هنری دارند و ایشان حوزه هنری را خانه هنر انقلاب، پایگاه هنر انقلاب می دانند. حوزه هنری یک نهاد حاکمیتی است که بالای ۲۰۰ سینما را در همه استانها در اختیار دارد و از ساز و کار پیچیده ای برخوردارست.
حجت الاسلام قمی: حوزه هنری بعنوان نهاد متعهد و ساختاری انقلاب اسلامی در زمینه هنر مورد تایید و حمایت خاص ویژه رهبری است که جایش در شورای هنر خالی است وی ادامه داد: یک ساختار حاکمیتی پیشرو در زمینه هنر به اسم حوزه هنری داریم که محل تامل این جلسه می تواند واقع شود و ممکنست اعضای شورا بگویند بعنوان عضو مدعو کفایت می کند اما حوزه هنری بعنوان نهاد متعهد و ساختاری انقلاب اسلامی در زمینه هنر مورد تایید و حمایت خاص ویژه رهبری است که جایش در شورای هنر خالی است. پیشنهاد می کنم ریاست حوزه هنری مثل ریاست فرهنگستان هنر، سازمان میراث و گردشگری به شورای هنر افزوده شود.
تنها دستگاهها را در اجرائی نشدن سند خطاب قرار ندهیم!
کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: معتقدم شورای هنر با سطح نگاه بالاتری تنها در سطح نخبگانی سیاست گذاری می کند و کمتر به حوزه زیرساختی و بنیادی هنر خصوصاً در زمینه تعلیم و تربیت توجه شده است. از هر منظری بنگرید چه در زمینه تربیت نیروی انسانی و چه در زمینه اثرگذاری و اثربخشی باید به حوزه تعلیم و تربیت (آموزش و پرورش) بیشتر توجه کنید چون آموزش و پرورش هم این ظرفیت را دارا است.

بر اساس این گزارش طبق دستور جلسه شورای هنر، رئیس شورای هنر انتخاب و تعدادی از موارد بخشنامه شورای هنر اصلاح گردید.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخشنامه شورای هنر به نحوی اصلاح شده که امکان بیشتری برای حضور اشخاص حقیقی از میان هنرمندان و استادان دانشگاه ها فراهم گردد.
در جلسه اول شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت سیزدهم پیشنهاد شد ۳ نفر از شخصیت های فرهنگی، دانشگاهی و هنرمندان و یک نفر از روسای دانشگاه ها و همین طور وزیر میراٍث فرهنگی و گردشگری و همین طور رییس حوزه هنری به اعضای شورای هنر اضافه شوند.
همچنین قرار شد دبیر شورا به پیشنهاد رئیس شورای هنر و تصویب در شورای هنر تعیین شود، این در حالیست که دبیر شورای هنر با حکم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب و عضو شورا خواهد بود. البته موارد یاد شده اصلاحیه بخشنامه شورای هنر است که پس از تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنای کار خواهد بود.
در این جلسه پیشنهاد شد انتخاب دبیر و منشی شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی به جلسه آتی، پس از اصلاح بخشنامه شورای هنر ضمن تایید و تصویب شورای عالی، موکول گردد.


منبع:

1400/08/06
12:20:46
5.0 / 5
520
تگهای خبر: آموزش , اسلام , اسلامی , امام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳