قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

آیت الله فاطمی نیا یک انسان استثنایی بود

آیت الله فاطمی نیا یک انسان استثنایی بود

به گزارش قائم نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی از آیت الله فاطمی نیا بعنوان یک انسان استثنایی یاد کرد که سادگی زندگی طلبگی خویش را حفظ کرد و با همان سادگی دار فانی را وداع گفت.


مسعود پزشکیان در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا با بیان خصوصیت های اخلاقی مرحوم آیت الله سید عبدالله فاطمی نیا عنوان کرد: این استاد اخلاق از محدود روحانیونی بود که از زی (زندگی) روحانیت خارج نشد و آنچه که بعنوان اعتقاد و باور بود، هم در رفتار و گفتارش دیده می شد و هم نوع عملکردش در جامعه آنرا نشان می داد و این رفتار را به دیگران هم منتقل می کرد.
وی اضافه کرد: در شرایطی که همه به دنبال پست، پول و قدرت هستند، وجود چنین شخصیتی یک مسئله استثنایی است. خیلی از افراد، خویش را می کشند تا اسم و رسم و اعتباری داشته باشند و لشکری به دنبالشان راه بیافتد ولی مرحوم فاطمی نیا یک انسان ساده ای بود که با همان باور و اعتقادات خود یک زندگی ساده داشت و با همان سادگی هم از دنیا رخت بربست.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به ایرنا در خصوص تاکید مرحوم فاطمی نیا در ترویج معارف نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اظهار داشت: مشکل ما این است که برای زیارت و دعا بسیار وقت می گذاریم و برای امام حسین (ع) هم خیلی گریه می نماییم و از سوی دیگر ادعا می نماییم که عاشق حضرت علی (ع) و امام حسین (ع) هستیم ولی راه آنان را نمی شناسیم و زمانی هم که راه آنان را نشناختیم، طبیعی است که راه آنان را هم طی نمی نماییم. در نتیجه شاهد ظهور تناقض رفتار ما با ائمه (ع) در زمان بروز مشکلات جامعه، هستیم و این مشکل بزرگ جامعه ما از بالا تا پایین است. اگر به آنچه که حضرت علی (ع) و امام (ع) حسین جان خویش را به خاطر آن فدا کردند، عمل می کردیم پس از ۴۰ سال کشور ما این گونه نبود.
پزشکیان درباره جای خالی این استاد وارسته و نحوه پیروی جوانان از بزرگان اخلاق اظهار داشت: مشکل جوانان، ما هستیم. بزرگانی همچون مرحوم فاطمی نیا که جلودار هستند و راه را نشان می دهند، خیلی محدود هستند و زمانی که این افراد از دنیا می روند، جوانان باید بیشتر به خودشان و کتاب و سنت متکی باشند تا اینکه به امثال ما نگاه کنند و بخواهند راه را پیدا کنند که کار سختی است. آیت الله فاطمی نیا جزو افرادی بود که بین مردم و جوانان جایگاه بزرگی داشت؛ این دلبستگی از ته دل بود و نه با فشار، سیاست، دستور و امر. به عبارت دیگر ارتباط این استاد اخلاق با مردم یک ارتباط عاشقانه بود.


آیت الله فاطمی نیا در سال ۱۳۲۵ در تبریز چشم به جهان گشود. از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود (میر اسماعیل) که همچون علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به ۳۰ سال نزد میرزا حسن مصطفوی (از شاگردان سید علی قاضی) تحصیل کرد. وی همزمان تحصیلات حوزوی خود را هم دنبال کرد و بعد از مصطفوی از محضر علمایی چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچکتر علامه طباطبایی)، محمدتقی آملی، سید رضا بهاءالدینی، محمد تقی بهجت و علامه جعفری در علوم اسلامی و عرفان استفاده نمود.
از ایشان آثار ارزشمندی در زمینه آگاهی اسلامی و شرح مفاهیم شیعی به جا مانده که از آن جمله میتوان به نکته ها از گفته ها، فرهنگ انتظار: در مورد غیبت امام زمان و مباحث اسلامی دیگر، فرجام عشق: شرحی بر غزل حضرت امام خمینی (ره)، به زبان فارسی و اردو، یک نکته از هزاران در دو جلد شامل فرهنگ انتظار و فرجام عشق، ارمغان غدیر: چهل حدیث از منابع شیعه و سنی، دربارهٔ رویداد غدیر خم، شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، نغمه عاشقی اشاره نمود.
آیت الله فاطمی نیا بعد از یک دوره بیماری طولانی صبح دوشنبه (۲۶ اردیبهشت) دعوت حق را لبیک گفت. پیکر این عالم وارسته روز سه شنبه با وجود تعطیل رسمی به علت آلودگی هوا، از دانشگاه تهران تا میدان فلسطین تشییع و برای خاکسپاری به قم منتقل شد. آیت الله العظمی جعفر سبحانی بر پیکر این استاد اخلاق نماز میت خواند و مردم قم پیکر آیت الله فاطمی نیا در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپردند.


1401/02/31
13:17:00
5.0 / 5
636
تگهای خبر: ائمه , اسلام , اسلامی , امام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵