قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

گرمایش زمین چه تاثیری بر زندگی اروپایی ها گذاشته است؟

گرمایش زمین چه تاثیری بر زندگی اروپایی ها گذاشته است؟

قائم: قائم: تغییرات آب و هوایی زندگی بشر را از بسیاری جهات تحت تاثیر قرار داده که تغییر نحوه مصرف انرژی در خانه ها یا گرمای طاقت فرسای شهرها در طول تابستان همچون این موارد است.


به گزارش قائم به نقل از ایسنا، بررسی این تغییرات در قاره اروپا می تواند به ترسیم تصویر بهتری از تأثیر تغییرات آب و هوایی بر زندگی ساکنان این قاره کمک نماید. علاوه بر این با بررسی تأثیر تغییرات آب و هوایی میتوان به نقاط قوت و ضعف زندگی اروپایی ها در زمینه تطبیق خود با تغییرات آب و هوایی پی برد.
تابستان گذشته رکورد گرما در خیلی از کشورهای اروپایی شکسته شد. این در شرایطی است که تابستان ۲۰۲۲ پنجمین یا ششمین تابستان گرم تاریخ کره زمین از زمان آغاز ثبت داده های هواشناسی بود.
با این وجود باید در نظر داشت که بعضی از مناطق زمین سریعتر از دیگر قسمت ها درحال گرم شدن هستند. بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ میانگین دمای هوای کره زمین در مقایسه با دوران قبل از انقلاب صنعتی ۱.۱۱ تا ۱.۱۴ درجه سانتیگراد بالاتر بود.
این در شرایطی است که دمای هوا در قاره اروپا در همین بازه زمانی بین ۱.۹۴ تا ۱.۹۹ درجه سانتیگراد بیشتر از دوره قبل از انقلاب صنعتی بود.
تاثیر این تغییرات بر زندگی مردم اروپا چه بوده است؟
یکی از تاثیرهای مستقیم تغییرات آب و هوایی برای مردم عادی ضرورت تطبیق دمای خانه هایشان با این تغییرات است.
نیاز مردم اروپا به گرم کردن خانه هایشان بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۲۰۲۱ حدود ۱۱ درصد کاسته شده است. در بین کشورهای اروپایی پرتغال بیشترین میزان کاهش در این حوزه را شاهد بوده است. کشورهای مالت، هلند و ایرلند بعد از پرتغال در جایگاه های بعدی قرار دارند.
در مقابل احتیاج به خنک کردن منازل در قاره اروپا سه برابر شده است. مردم در بعضی از کشورها که ۴۰ سال پیش نیازی به خنک کردن خانه هایشان نداشتند حالا باید منازلشان را به دستگاههای خنک کننده مجهز کنند.
کشورهای حاشیه دریای مدیترانه مانند یونان، اسپانیا و ایتالیا با بیشترین میزان احتیاج به دستگاههای خنک کننده در خانه ها روبرو بودند.
کدام کشورهای اروپایی بهترین و بدترین جایگاه را از نظر عایق بندی ساختمان ها دارند؟
هزینه مصرف انرژی در خانه ها همزمان با بحران قیمت برق، گاز و سوخت یکی از نگرانی های خیلی از شهروندان اروپایی است. کاهش مصرف انرژی نه تنها می تواند هزینه مصرف برق و گاز خانه ها را کم کند بلکه در کاهش انتشار گازهای کربنی هم موثر خواهد بود.
کشورهای اروپایی در زمینه عایق بندی ساختمان ها عملکرد یکسانی نداشته اند. نروژ و آلمان در بین کشورهای اروپایی در این حوزه بهتر عمل کرده اند. خانه های شهروندان این دو کشور به صورت میانگین بعد از گذشت پنج ساعت پایین ترین میزان کاهش دما را در سرمای زمستان دارند.
در مقابل منازل بریتانیایی ها از نظر عایق بندی بدترین وضعیت را در بین کشورهای اروپایی دارد. تخمین زده می شود که هزینه مصرف انرژی در خانه های قدیمی بریتانیا دو برابر خانه های نوساز باشد.
دمای داخل منازل در بریتانیا در طول زمستان به صورت میانگین سه برابر سریعتر از ساختمان ها در آلمان و نروژ کاسته می شود.
هزینه تغییرات آب و هوایی برای اتحادیه اروپا طی ۴۰ سال قبل چه قدر بوده است؟
شدت پدیده های در رابطه با آب و هوا روز به روز افزایش خواهد یافت. تأثیر این وضعیت را میتوان در افزایش شدت موج های گرما، سیل، خشکسالی و توفان ها مشاهده کرد.
تخمین تأثیر اقتصادی این رویدادها کار آسانی نیست. با این وجود هزینه رویدادهای شدید آب و هوایی برای اتحادیه اروپا طی یک دهه گذشته ۱۴۵ میلیارد یورو بود. این رقم برای بازه زمانی ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۰ حدودا ۴۸۷ میلیارد یورو تخمین زده می شود.
داده های موجود نشان داده است که کشورهای فرانسه، ایتالیا و آلمان قربانیان اصلی تغییرات آب و هوایی در قاره اروپا بودند. از طرفی بیم آن می رود که هزینه اقتصادی تغییرات آب و هوایی در صورتیکه مسئله مهاجرت اقلیمی جدی گرفته نشود افزایش خواهد یافت.
کدام کشورهای اروپایی در زمینه کاهش میزان انتشار گازهای کربنی موفق تر بودند؟
کاهش میزان انتشار گازهای کربنی مهم ترین گام در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی به حساب می آید. هر کدام از شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت میانگین هر سال مسئول انتشار حدود هفت تن گاز گلخانه ای هستند.
این رقم البته در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا یکسان نیست. بعنوان مثال ایسلند بالاترین میزان انتشار گاز کربن به ازای هر فرد را دارد. در مقابل شهروندان سوئد در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا مسئول پایین ترین میزان انتشار گازهای گلخانه ای در سال هستند.
در این میان باید در نظر داشت که سرانه انتشار گازهای گلخانه ای در اتحادیه اروپا طی ۳۰ سال قبل ۳۸ درصد کاسته شده است. همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا به استثنای لتونی از سال ۱۹۹۰ تابحال شاهد کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای بوده اند.
استفاده از انرژی تجدیدپذیر در اروپا چه تغییری کرده است؟
استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی بادی یا انرژی خورشیدی بخش مهمی از روند کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای است.
آخرین داده های منتشرشده نشان داده است که بیشتر از یک پنجم انرژی مورد استفاده در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ از بخش انرژی تجدیدپذیر بود. انرژی خورشیدی، انرژی بادی و دیگر منابع انرژی سبز و پاک در سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۱.۸ درصد از کل انرژی مصرفی در اتحادیه اروپا را تشکیل می دادند.
به قول تحلیل گران اتحادیه اروپا همچنان با هدف خود برای رساندن سهم انرژی های تجدیدپذیر به ۴۰ درصد در سال ۲۰۳۰ فاصله بسیاری دارد.
کدام کشورهای اروپایی بیشتر از بقیه از انرژی تجدیدپذیر استفاده می کنند؟
سوئد در سال ۲۰۲۱ بیشترین میزان استفاده از انرژی تجدیدپذیر را در بین کشورهای اروپایی داشت. البته بعضی از مدافعان محیط زیست اخطار می دهند که منشاء بخش مهمی از انرژی های تجدیدپذیر سوئد زیست توده است که در عمل واقعا یک انرژی تجدیدپذیر محسوب نمی گردد.
ایسلند و نروژ در بین کشورهای اروپایی بعد از سوئد بهترین عملکرد را در زمینه استفاده از انرژی تجدیدپذیر دارند. منشاء اصلی انرژی های تجدیدپذیر در ایسلند انرژی زمین گرمایی است. در مقابل بخش مهمی از انرژی های تجدیدپذیر در نروژ به انرژی آبی بر می گردد.
به گزارش یورونیوز، در بین ۲۷ عضو اتحادیه اروپا سهم انرژی تجدیدپذیر در ۱۵ کشور کمتر از میانگین اتحادیه اروپا یعنی ۲۱.۸ درصد است. لوکزامبورگ، مالت، هلند، ایرلند و بلژیک در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا پایین ترین میزان استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را دارند.



1401/11/19
12:32:23
5.0 / 5
347
تگهای خبر: دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳