قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
توسط نشر مركز؛

درسگفتارهای عباس مخبر در رابطه با قهرمان در تاریخ و اسطوره چاپ شد

درسگفتارهای عباس مخبر در رابطه با قهرمان در تاریخ و اسطوره چاپ شد

قائم: به گزارش قائم، کتاب قهرمان در تاریخ و اسطوره؛ درسگفتارها اثر عباس مخبر توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش قائم به نقل از مهر، کتاب «قهرمان در تاریخ و اسطوره؛ درسگفتارها» اثر عباس مخبر اخیرا توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شده است.
عباس مخبر محقق و پژوهشگر حوزه اسطوره و اسطوره شناسی، پیشتر کتاب های «اساطیر هند» و «اساطیر یونان» را در حوزه تالیف و «الهه ها» و «سفر قهرمان» را در حوزه ترجمه با همکاری این ناشر در زمینه اسطوره منتشر نموده است. او این کتاب جدید خویش را به هزاران هم میهن معمولی تقدیم کرده که وقتی در شرایط خاص قرار بگیرند، قهرمانانه عمل می کنند.
این مولف می گوید هدفش از تهیه و تدوین این کتاب، بررسی خاستگاه، ماهیت و کارکرد قهرمان در اسطوره است. اما به علت گستردگی معنایی و تداخلی که میان انواع قهرمانان وجود دارد، برای روشن کردن محدوده بررسی، ضروریست در آغاز متن، مفهوم قهرمان و قهرمانی گری را واکاوی کند. گام بعدی وی در کتاب اینست که ابعاد قهرمان تاریخی را مشخص نماید. چون بین قهرمان تاریخی و قهرمان اسطوره ای تفاوت وجود دارد؛ در حالیکه خیلی از افراد و حتی شماری از صاحب نظران، خاستگاه قهرمانان اسطوره ای را تاریخ و قهرمانان تاریخی را اسطوره می پندارند. این تداخل مفهومی هم وقتی تشدید می شود که زندگی خیلی از قهرمانان تاریخی در هاله ای از اسطوره پوشیده می شود.
مخبر می گوید قهرمانان خیلی از رمان های مدرن با قهرمانان اسطوره ای و تاریخی نسبت چندانی ندارند و خیلی از قهرمانان افشاگر عصر دیجیتال، در گذشته قابل تصور هم نبوده اند. صاحب نظران جدید با نگاهی تازه این پدیده را در زمینه زندگی میلیونها انسان معمولی واکاوی کرده اند. گویی پدیده قهرمانی هم در دنیای معاصر دموکراتیک تر شده و طیف گسترده تری از انسان ها را زیر چتر تعریف خود گردآوری کرده است. نویسنده «قهرمان در تاریخ و اسطوره» می گوید قهرمانی امروز از همه می خواهد گنج خویشتن حقیقی خویش را پیدا نماییم و آنرا با جامعه به اشتراک بگذاریم. پس قهرمانی یک سفر است؛ سفری که در آن با هیولاهای درون خود روبه رو می شویم و گنج درون را کشف می نماییم.
نویسنده کتاب در شروع بحثش این نکته را هم تذکر داده که قهرمان، واژه ای با دامنه معنای گسترده است که از خدایان و نیمه خدایان تا چهره های اسطوره ای، حماسی، تاریخی و شخصیت های علمی، ورزشی و ادبی را در بر می گیرد. این گستره معنایی در گذر زمان هم تغییرات زیادی کرده که به درک و دریافت های جدیدی از مفهوم و مصداق آن منجر گردیده است.
کتاب پیش رو ۱۰ فصل دارد که به ترتیب عبارت اند از:
«قهرمان و قهرمانی گری: چشم انداز نظری»، «قهرمان در تاریخ»، «تبارشناسی قهرمان در اسطوره»، «فروید: قهرمان در چنگال عقده اودیپ»، «قهرمان در اسطوره: مدل اتو رانک»، «جیمز فریزر و خدای شهید شونده نباتی»، «قهرمان در اسطوره: مدل لرد رگلان»، «رنه ژیرار: بلاگردان، خشونت، و امر قدسی»، «کارل یونگ: توازن خودآگاه و ناخودآگاه» و «قهرمان در اسطوره: مدل جوزف کمبل».
در قسمت از این کتاب می خوانیم:
اندیشه های تایلور در رابطه با دین ابتدایی، بر جیمز فریزر تاثیری بسزا داشت. فریزر، طرحی تکاملی عرضه داد که فرق گذاری تایلور میان جادو، دین و علم را منعکس و مراحل عمده تحول ذهن بشر را به جادو، دین و علم تقسیم می کرد. در مرحله جادو، فقط آئین ها وجود دارند و از اسطوره خبری نیست، چون خدایی وجود ندارد که اسطوره شخصیت و رفتار او را توصیف کند. در مرحله دین، اسطوره و آئین هر دو وجود دارند، اما جدا از یکدیگرند. و در مرحله میانی جادو و دین، اسطوره و آئین هم با هم ترکیب می شوند. به عقیده فریزر، انسان ابتدایی زندگی خویش را با باور به قوانین جادویی شروع کرده است. بعدها، هنگامی که باور انسان به این جادوها سست می شود، اسطوره های در ارتباط با خدایان را ابداع می کند و ادعا می کند که آئین های جادویی پیشین، آئین هایی دینی به قصد آرام کردن خدایان است.
این کتاب با ۲۲۲ صفحه مصور، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۱۰ هزار تومان انتشار یافته است.


منبع:

1402/10/30
13:28:16
5.0 / 5
259
تگهای خبر: دین , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱