قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
در نشست خبری تشریح شد؛

جزئیات طرح با فردا صندوق هنر

جزئیات طرح با فردا صندوق هنر

قائم: قائم: مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ایام پایانی سال ۱۴۰۲ با برگزاری یک نشست رسانه ای به تشریح عملکرد مجموعه تحت مدیریت خود امسال و اعلام برنامه های سال آینده پرداخت.



به گزارش قائم به نقل از مهر، نشست رسانه ای سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر به منظور تشریح عملکرد سال ۱۴۰۲ و اعلام برنامه های سال آینده مجموعه تحت مدیریت خود با محوریت توانمندسازی اصحاب فرهنگ و هنر برگزار گردید.
برنامه صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۳ چیست؟
سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در شروع این نشست خبری ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیتهای مجموعه تحت مدیریت خود اظهار داشت: اساسا صندوق اعتباری دارای ۲ بال فعالیت است. اول بال فعالیتهای حمایتی از اصحاب فرهنگ و هنر است و بال دوم بحث توانمندسازی در حوزه کسب و کارهای در ارتباط با فعالیتهای فرهنگی هنری است. البته عمده فعالیت ما پارسال متمرکز بر فعالیتهای حمایتی بود اما سال جاری سعی کردیم در حوزه تقویب بخش توانمندسازی کارهایی را انجام دهیم. شرایطی که خوشبختامه منجر به فعالیتهای خوبی در این حوزه شد.
وی اضافه کرد: ما در قسمت حمایتی تلاش می کردیم تا دایره تنوع حمایت ها را گسترش دهیم. در این بخش علاوه مبحث عضوپذیری که دربرگیرنده روش های مختلفی بود نهایت پوشش را انجام دادیم تا ماجرای عضوپذیری راحتتر و در برگیرنده سرعت بیشتری باشد. در این بخش باز هم تلاش می نماییم تا در مرحله عضوگیری کارهای دشوار و موانع را برطرف نماییم تا در این عرصه شاهد حضور گسترده تری از هنرمندان در صندوق باشیم. ما در همین چارچوب مبحث «نشان اعتبار هنر» را داشتیم که بیشتر متمرکز بر استان ها بود. شرایطی که دربرگیرنده محدودیت هایی برای دریافت نشان درجه یک هنری بود و این طرح به شکلی راحتتر از نشان درجه یک بود.
رشد ۱۷۰ درصدی به اعضای کم توان حوزه فرهنگ و هنر
مدیرعامل صندوق اعتباری هنری افزود: رسیدگی به اعضای کم توان مبحث مهمی بود که نهایت تلاش خویش را انجام دادیم تا در این بخش با یک رشد ۱۷۰ درصدی از اعضای بیشتری در این حوزه حمایت نماییم. ما در طرح «نیک مهر» هم کارهایی انجام دادیم تا بتوانیم با حوزه حمایتی بیشتری از هنرمندان روبه رو باشیم. در این حوزه هم فعالیتهای خوبی انجام گرفته که از آغاز سال آینده هنرمندان کم توان کمک های حمایتی بیشتری دریافت می کنند.
پوراحمدی ضمن ارائه توضیحاتی در رابطه با روند حمایت های دیگر صندوق اعتباری هنر در حوزه های بیمه ای و بیمه تکمیلی که پیشتر در رابطه با جزئیات آن در رسانه ها اطلاع رسانی شده بود، بیان نمود: صندوق در موضوعات مختلف فعالیتهای حمایتی را انجام داده است. حتی در حوزه سهم بیمه تأمین اجتماعی اصحاب فرهنگ و هنر که برخی امکان دارد بضاعت پرداخت آنرا نداشته باشند پرداختی هایی داشتیم که مایه افتخار ما است. به صورت کلی ما حالا شاهد بیشتر از ۳۶ طرح حمایتی از اصحاب فرهنگ و هنر هستیم که تلاش داریم این عدد را افزایش دهیم. ما به حدود ۲۳ هزار نفر از اعضا تسهیلات حمایتی در چارچوب وام پرداخت کردیم که فکر می کنم دربرگیرنده یک آمار خیلی خوب است.
طراحی یک سامانه ویژه با هدف تسهیل در پرداخت تسهیلات
وی در رابطه با مبحث تسهیلات بانکی ویژه اصحاب فرهنگ و هنر اظهار داشت: ما مشغول طراحی سامانه ای هستیم که در حوزه سرعت عمل دریافت تسهیلات بتوانیم کارهای خوبی را انجام دهیم. مذاکراتی هم با بانکهای عامل داشتیم تا بتوانیم در چارچوب زیادی، تضامین دریافت شده از بانکهای پرداخت کننده تسهیلات را کم نماییم. این مورد هم سرعت دریافت تسهیلات را بیشتر می کند و هم باعث حفظ کرامت اعضای صندوق اعتباری هنر می شود. ما تمام تلاش مان را انجام می دادیم که فرایند واریز تسهیلات اولا با کمترین میزان نرخ سود و دوما در عرض ۷۲ ساعت به حساب متقاضیان واریز شوند.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه این نشست رسانه ای ضمن ارائه توضیحاتی در رابطه با طرح های مختلف حمایتی صندوق که طی ماه های گذشته جزئیات آن اعلام شده بود، به وظایف کلان صندوق اعتباری هنر در حوزه توانمندسازی این مجموعه زیر پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: مردمی سازی آثار و تجاری سازی تولیدات، خدمات کسب و کار فرهنگی هنری، سرمایه گذاری، مشارکت و جذب منابع و توسعه انواع بازارها، هویت فیزیکی، تمرکز و شفافیت در خدمات مالی، تشکیل سبد رفاهی خدماتی، مدیریت و ساماندهی اطلاعات و داده ها، آموزش، تبیین و توسعه مدیریت خدمات صندوق همچون مواردی است که در حوزه وظایف کلان صندوق اعتباری هنر برای توانمندسازی مورد توجه قرار گرفته است.
تشریح وظایف کلان صندوق اعتباری هنر در حوزه توانمندسازی
پوراحمدی بیان نمود: در حوزه «مردمی سازی آثار و تجاری سازی تولیدات» که توسط شرکت توسعه تجارت هنر و رسانه از مجموعه تابعه صندوق اعتباری هنر اجرا می شود، مواردی چون خرید و فروش آثار هنری، شناسایی استعدادها، تهیه سکوهای خرید و فروش آثار هنری، غرفه فروش محلی و گالری دایمی آثار مورد توجه است. در حوزه «کسب کار و فرهنگی هنری» علاوه بر تاسیس یک مرکز مشاوره به نام «ماه» بحث «جایزه ملی اقتصاد هنر»، «راهنمایی توسعه کسب و کار»، «مشاوره های حقوقی و قضایی»، «مشاوره کارگزینی و آموزش» جزو الویت ها است. در حوزه «سرمایه گذاری، مشارکت و جذب منابع و توسعه انواع بازارها» تدوین اطلس تولید و ارائه آثار ذیل فعالیتهای شرکت «توسعه اقتصاد هنر آتیه» مورد توجه است. ضمن این که تدوین و طراحی گردشگری هنری و تشکیل بنیاد نیکوکاری هنر از موضوعات مهم ما این بخش است.
وی در ادامه توضیحات این بخش بود که به مبحث «هویت فیزیکی، تمرکز و شفافیت در خدمات مالی، تشکیل سبد رفاهی خدماتی» اشاره نمود و اظهار داشت: ارائه بسته های رفاهی، بهداشتی و درمانی، مبحث «هنر کارت» ذیل شرکت «مهان اندیشه کام» در حوزه بین المللی، کارت شناسایی بانکی، باشگاه هنرکارت در این بخش مورد توجه است. ما در حوزه مدیریت و ساماندهی اطلاعات و داده ها به موضوع هایی چون «بانک اطلاعات سرمایه انسانی»، «سامانه اطلاعات یکپارچه هنرمندان (سایه)»، «سامانه پیام رسان صندوق هنر» توجه بیشتری داشتیم.
اعلام جزئیات طرح «با فردا» صندوق اعتباری هنر
صندوق اعتباری هنر طی یکی ۲ سال قبل تمام تلاش را انجام دادیم تا بتوانیم مسیر امیدبخشی را در حوزه عدالت فرهنگی، توزیع منابع، شفافیت طی نماییم. برای نخستین بار در تاریخ تشکیل صندوق اعتباری هنر توانستیم گزارش مطلوبی از حسابرس قانونی دریافت نماییم. شرایطی که خوشبختانه باعث قدردانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم شد. این در حوزه مدیریتی بخش اقتصادی اتفاق بسیار مطلوبی است. شرایطی که هم در صندوق و هم در مجموعه وزارت ارشاد بی نظیر بود و مسیری که نشان دهنده قانونمندی و شفاف سازی است. ما در تلاش هستیم تا در حوزه ارائه آمار فعالیتهایی را برای شفاف سازی انجام دهیم که بزودی محقق می شود. البته در حوزه «آموزش، تبیین و توسعه مدیریت خدمات صندوق» مبحث «طرح کارگاه های انسانی» مورد توجه است. در این بخش «شرکت در کارگروه های انسانی»، «به روزرسانی و یکسان سازی اطلاعات»، «تبادل تجارت با رفع ابهامات» از اولویت های ما است.
پوراحمدی بیان نمود: در سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۱۰ هزار نفر به صندوق اضافه شدند که با این میزان، حدود ۶۰ هزار نفر تعداد بیمه شدگان ما هستند. ما نزدیک ۱۶۳ میلیارد تومان هم تسهیلات پرداخت کردیم. در کنار تجلیل از هنرمندان پیشکسوت استان ها طراحی طرحی با نام «با فردا» را انجام دادیم که هدف این طرح تجلیل از هنرمندان چوان و بااستعداد و نخبه استان ها و شهر های مختلف کشور است. به واسطه این طرح دنبال این هستیم که علاوه بر تجلیل و زمینه های شناساندن این هنرمندان در سطح ملی، بتوانند از امکانات بیشتری برخوردار باشند.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در رابطه با مبحث پرداخت عیدی به اعضای صندوق اعتباری هنر همچون گذشته و همینطور نحوه پشتیبانی از اعضای صندوق پس از ایام بازنشستگی، اظهار داشت: آن مبلغی که چندی قبل در روزهای منتهی به عید به هنرمندان پرداخت شد، یک مرحله از پرداخت های روزهای کرونا بود که یکی از بخش های این واریزی مصادف با تعطیلات نوروزی شد و عد ای از اصحاب فرهنگ و هنر تصور کردند که این مبلغ در چارچوب عیدی به هنرمندان پرداخت شده است. با این توضیح ما سال جاری عنوانی به نام «عیدی» نداریم و آن چه پرداخت گردید در رابطه با کمک های کرونا بود، البته در صدد برنامه ریزی هستیم که در صورت افزایش منابع مالی و درآمدی صندوق بتوانیم حمایت هایی این چنینی را از محل اعتبارات صندوق انجام دهیم که امیدوارم بتوانیم در این حوزه به توفیقاتی دست یابیم. البته ما امیدواریم در حوزه بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ و هنر که دربرگیرنده ایرادات قانونی هم هست به نتایج مثبتی در حوزه بازنشستگان صندوق و ماجراهای در رابطه با آن برسیم.
فرزاد طایفه حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع، محمدعلی کاروان معاون سرمایه گذاری و اقتصاد هنر، مسلم کریمی معاون اعضا، امیررضا یزدخواستی مدیرعامل شرکت توسعه تجارت هنر پروانه (از شرکتهای تابعه صندوق اعتباری هنر)، سیدعلی شکراللهی مدیرعامل شرکت مسیر اعتلای هنر آتیه (از شرکتهای تابعه صندوق اعتباری هنر) هم در قسمت دیگری از این نشست رسانه به ارائه توضیحاتی در رابطه با موضوعات مطرح شده در این جلسه پرداختند.


منبع:

1402/12/22
08:57:29
5.0 / 5
228
تگهای خبر: آموزش , اسلام , اسلامی , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳