قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن

دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن

به گزارش قائم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق اندازی دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین المللی قرآن در هفته آینده اطلاع داد.


به گزارش قائم به نقل از ایرنا سیدعباس صالحی امروز، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در شصت و هشتمین جلسه کمیسیون توسعه کارهای تبلیغی ترویجی قرآنی با تجلیل از برگزار کنندگان سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اظهار داشت: خوشبختانه امروز اعلام گردید که دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن به سرعت شروع کار می کند.
وی اضافه کرد: یک تداعی ذهنی میان ماه مبارک رمضان و نمایشگاه قرآن در بین مردم ایجاد شده و جامعه انتظار برگزاری خوب این نمایشگاه را دارد. ما باید یک تعریف روشنی از برگزاری خوب چه از نظر جذابیت و چه از نظر کیفیت آن پیدا نماییم.


صالحی افزود: نمایشگاه قرآن را نباید به محلی برای گزارش کار نهادها و مؤسسات دولتی یا مردمی تبدیل کرد و این نمایشگاه باید به شکلی باشد تا کسانیکه به حوزه قرآن علاقمند هستند، حس کنند که احتیاج به نمایشگاه قرآن دارند. چون جذابترین، موثرترین و تازه ترین کارها در آنجا عرضه می شود. این دبیرخانه هر چه زودتر آغاز به کار کند، کمک می نماید تا سال جاری بتوانیم یک نمایشگاه موثرتر و فاخرتری برگزار نماییم.
حجت الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این جلسه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امروز در جلسه کمیسیون توسعه کارهای تبلیغی ترویجی قرآنی که زیرمجموعه شورای توسعه فرهنگ قرآنی است، مبحث های مختلفی بررسی و مصوب شد و اصلاحاتی هم انجام گرفت اما یکی از نکات قابل توجه در رابطه با سی و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن بود که به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه اندازی دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین المللی قرآن پیشنهاد شد که آقای صالحی با تکیه بر لزوم این موضوع، سفارش کردند که این کار هرچه سریع تر صورت گیرد.
وی اضافه کرد: نخستین جلسه دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین المللی قرآن از از هفته آتی برگزار می شود و یکی از رسالت های ما در دبیرخانه، استفاده از همه ظرفیتهای قرآنی در کشور، بخصوص دستگاهها و نهادهایی که در امر قرآن وظایف ذاتی دارند و دراین خصوص همکاری می کنند و از طرف دیگر استفاده از ظرفیتهای مردمی و مؤسسات قرآنی که سال ها در زمینه ترویج و تبلیغ قرآن کوشیده اند. بنابراین از این عزیزان هم دعوت می شود با مشارکت خود، ما را در راه پیشبرد اهداف نمایشگاه یاری کنند.


معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با راه اندازی این دبیرخانه امیدواریم برای سی و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن، با یک برنامه ریزی دقیق تر و نقشه راه بهتر و جذاب تری کار را پیش ببریم. این دبیرخانه در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر است و اعضای آن بزودی معرفی می گردند.
ارباب سلیمانی در این نشست با عرضه گزارشی از برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اظهار داشت: این نمایشگاه با موانع و مشکلات فراوانی روبرو بود. چون باتوجه به اینکه نمایشگاه قرآن یک مرتبه در شروع سال ۱۴۰۳ همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار شده بود و زمانیکه این مسئولیت را پذیرفتم، با مشکل بودجه روبرو شدیم. چون بودجه نمایشگاه قرآن در شروع سال هزینه شده بود و برای نمایشگاه سی و دوم بودجه ای نداشتیم.
وی اضافه کرد: برای رفع این مشکلات با نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ۴۰ نفر از کارشناسان و فرهیختگان این حوزه دعوت کردیم و نتیجه نظرات کارشناسان این بود که انتظار عمومی و فعالان قرآنی برگزاری نمایشگاه قرآن بود که با حمایت های وزیر ارشاد این نمایشگاه اجرا شد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از انتشار کتاب نمایشگاه سی و دوم قرآن در آینده اطلاع داد و اظهار داشت: شورای سیاست گذاری و شورای محتوایی، شورای برنامه و بودجه برای برگزاری نمایشگاه تلاش کردند و نمایشگاه از ۱۵ اسفند سال قبل در مصلای امام خمینی(ره) شروع شد.
وی از برگزاری نمایشگاه قرآن در ۱۰ استان در ماه مبارک رمضان اطلاع داد و افزود: در نمایشگاه قرآن ۱۸ بخش نمایشگاهی، سه بخش فروشگاهی و یک بخش ویژه داشتیم. همینطور از ۲۳ شخصیت از ۱۶ کشور به نمایشگاه آمدند. ۸۰ نهاد و موسسه دولتی، خصوصی و مردمی در برگزاری نمایشگاه قرآن همکاری و مشارکت داشتند. حدود ۷۰ نشست تخصصی در نمایشگاه قرآن اجرا شد.


ارباب سلیمانی اضافه کرد: یکی از اشکالات نمایشگاه قرآن، برگزاری نمایشگاه بهاره بود که پیش از بستن قرارداد نمایشگاه با مصلی این قرارداد بسته شده بود و ما از نظر مکانی مشکل داشتیم. چون رواق غربی که جای مناسبی بود از دست ما رفت و ۱۲۰ غرفه در آنجا به قسمتهایی همچون عفاف و حجاب اختصاص یافته بود و محدودیت هایی برای ما به وجود آورده بود.
تعیین اولویت های برنامه ای و کارهای کمیسیون توسعه کارهای تبلیغی ترویجی قرآنی در سال ۱۴۰۴، بازبینی در کارگروه های تخصصی ذیل کمیسیون و راه اندازی کارگروه پایش و ارزیابی عملکرد تبلیغی ترویجی دستگاه های عضو از دستورهای این جلسه بود.



منبع:

1404/02/22
10:30:23
5.0 / 5
18
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
لینک دوستان قائم