قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

مرحوم حسن زاده آملی نمونه فارغ التحصیلان حوزه علمیه سنتی بود

مرحوم حسن زاده آملی نمونه فارغ التحصیلان حوزه علمیه سنتی بود

به گزارش قائم، آیت الله محقق داماد ضمن اشاره به این که مرحوم علامه حسن زاده آملی نمونه فارغ التحصیلان حوزه علمیه سنتی بود، اظهار داشت: علامه فقط به اشخاصی میتوان اظهار داشت که دارای درجات مختلف علمی هستند، تربیت در حوزه های علمیه سابق این چنین بود.


به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، مراسم نکوداشت سومین سال رجعت علامه حسن زاده آملی چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ در فرهنگستان علوم برگزارشد.
آیت الله سید مصطفی محقق داماد در این آئین با تکیه بر این که علامه هایی از حوزه علمیه سنتی فارغ التحصیل شدند که پرارزش هستند، اظهار داشت: حوزه های سنتی علامه هایی را تحویل جامعه داده که باعث افتخار هستند. علامه فقط به اشخاصی میتوان اظهار داشت که دارای درجات مختلف علمی است. حوزه های علمیه سابق این چنین بود، در قرن چهارم و پنجم ابن سینا در این عرصه ها پرورش یافت.
او ضمن اشاره به این که «رساله طب» قلم ابن سینا است اما برای شاگردش نوشته است، افزود: از خواجه نصیرالدین طوسی منطق، فلسفه، کلام، عرفان، ریاضیات و نجوم به ما رسیده است. جمع اینها در او وجود داشت.
به گفته این پژوهشگر عرفان، محقق حلی (ابوالقاسم جعفر بن حسن بن یحیی بن سعید حلی فقیه، اصولی و شاعر بزرگ شیعی) اصول فقه را نزد ابن زهره (السید عزّ الدین أبو المکارم حمزة بن علی بن زهرة الحسینی الحلبی) خوانده است.
محقق داماد ضمن اشاره به این که رضاخان ارتباط دانشگاه و حوزه علمیه را قطع کرد، افزود: اگر دانشگاه به حوزه علمیه متصل بود، لازم نبود همه چیز از صفر شروع شود.
او افزود: مرحوم علامه حسن زاده نمونه فارغ التحصیلان حوزه علمیه سنتی بود، او فیلسوف، عارف علمی و عملی، منطق، کلام، تصحیح، ادیب عرب و فارسی است. این مرد جامع بود و همینطور اهل نجوم بود. شخصیت جامع و از نمونه فارغ التحصیلان حوزه های علمی سنتی بود. سابق، جامعیت نقطه مثبت بود ولی نمی دانم هم اکنون چرا نیست.
محقق داماد با تکیه بر این که علامه حسن زاده آملی دارای شخصیت جذاب بود، افزود: داشتن شخصیت جذاب از نکات مهم می باشد. همینطور ایشان دارای رفتاری متواضع بود.
او اضافه کرد: یکی از خصوصیت های آثار حسن زاده آملی اینست که به منابع ارجاع نداده بود و در خیلی از موارد از داشته های ذهنی استفاده می کرد.



منبع:

1403/07/06
13:09:46
5.0 / 5
105
تگهای خبر: حوزه علمیه , دین , فرهنگ , مراسم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴