قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
رئیس دانشگاه مطرح كرد:

توسعه تعاملات بین المللی اصلی ترین برنامه دانشگاه امیركبیر

توسعه تعاملات بین المللی اصلی ترین برنامه دانشگاه امیركبیر

به گزارش قائم رئیس دانشگاه صنعتی امیركبیر اظهار داشت: توسعه تعاملات بین المللی یكی از اصلی ترین برنامه های این دانشگاه است.



به گزارش قائم به نقل از دانشگاه صنعتی امیركبیر، دكتر سید احمد معتمدی در دومین كارگاه همتایابی بین المللی حوزه نانو الیاف در دانشگاه صنعتی امیركبیر اظهار داشت: دانشگاه بعنوان یك نهاد مدرن از بدو شكل گیری در دنیا سیر تحولی را دنبال و سه نسل مختلف را تجربه كرده است.
وی اضافه كرد: دانشگاه های نسل اول یا آموزش محور، مبتنی بر كارهای تعلیمی است. دانشگاه های نسل دوم با ظهور تحقیقات پایه شكل گرفتند و عموما پژوهشی و مبتنی بر كارهای تحقیقاتی هستند اما دانشگاه های نسل سوم با ظهور تحقیقات كاربردی و نیاز محور شكل گرفته اند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیركبیر اشاره كرد: مهم ترین مولفه های دانشگاه نسل سوم، رهبری و مدیریت، تبادل دانش و ارتباط با آموزش كارآفرینی، فرهنگ و ساختار دانشگاه، ماموریت، سیاست و استراتژی دانشگاه ارزشیابی و مهم تر از همه بین المللی سازی دانشگاهها و توسعه ارتباطات همه جانبه علمی است.
معتمدی اظهار داشت: دانشگاه صنعتی امیركبیر برای حركت به سمت دانشگاه های نسل سوم، توسعه تعاملات بین المللی را اصلی ترین برنامه خود قرار داده است.
وی اضافه كرد: دانشگاه صنعتی امیركبیر كه قدیمی ترین دانشگاه صنعتی كشور به حساب می آید و الان دارای بیشتر از ۱۵ هزار دانشجو است. از سال ۸۶ دارای برنامه راهبردی بوده است و بر طبق برنامه راهبردی باید این دانشگاه در سال ۱۴۰۴ جز ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گیرد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیركبیر عنوان كرد: در امتداد اقدامات بین المللی سازی، این دانشگاه پروژه ویژه ای را برای برقراری ارتباط مؤثر با كشورهای آسیایی و خصوصاً كشور تركیه را در دستور كار خود قرار داده و در چند ماه گذشته با عقد بیشتر از ۹۰ قرارداد موفق تبادل دانشجو، توانسته است فرصت های بی نظیری را برای دانشجویان و اساتید خود فراهم آورد.
معتمدی افزود: ایجاد یك هاب قدرتمند منطقه ای به رهبری دانشگاه صنعتی امیركبیر در حال شكل گیری است كه بی گمان حضور و همكاری موثر اساتید و دانشگاه های نه تنها كشورهای منطقه، بلكه كشورهای فرا منطقه ای نیز می تواند سبب توسعه و رونق هر چه بیش تر این شبكه عظیم شده و منافع علمی و مالی این مجموعه را تامین كند.
وی اشاره كرد: كارگاه های همتایابی علمی یكی از بروزترین و مؤثرترین روش های ایجاد شبكه اعتماد درخلال پژوهشگران است كه تابحال با یكدیگر آشنایی نداشته و در امتداد همكاریهای علمی در حوزه های مختلف مانند آموزشی، پژوهشی و فناوری تمایل به همكاری دارند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیركبیر گفت: در حوزه بسط روابط بین الملل گلوگاه اصلی عدم وجود شناخت كافی یا اعتماد طرفینی در شروع همكاری است كه كارگاه های همتایابی علمی در امتداد رفع این نقیصه از كارآمدترین روش ها به نظر می آید.
معتمدی اظهار داشت: دانشگاه صنعتی امیركبیر از شروع تأسیس معاونت امور بین الملل، تجربه اجرای موفق سه كارگاه همتایابی علمی با بنیاد پژوهش آلمان (DFG)، موسسه پژوهش های علمی فرانسه (CNRS) و هیات آموزش، تحقیقات و نوآوری فدرال سوئیس (SERI) را توسط دفتر همكاریهای علمی و بین المللی داشته است كه كارگاه ها نتایج بسیار مؤثری داشته اند كه می توان به ۸ گرنت آغازین برای تعریف پروژه و ۱ گرنت اصلی مربوط به انجام پروژه كه توسط اساتید دانشگاه صنعتی امیركبیر و همتایان آلمانی از موسسه DFG ستاندن شده اشاره نمود.
وی اضافه كرد: در سال ۱۳۹۷ دفتر همكاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیركبیر نسبت به تدوین سند اجرایی و ستاندن موافقت های لازم از هیات رئیسه اقدام نمود و در مهرماه همان سال نخستین كارگاه بین المللی همتایابی علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر با موفقیت انجام شد كه در این رویداد ۹۰ شركت كننده داخلی و خارجی از بیشتر از ۱۳ كشور دنیا در دانشگاه صنعتی امیركبیر حاضر شدند. همین طور تنوع دانشگاه های خارجی بالغ بر ۲۲ دانشگاه و موسسه بود كه در ۵ كارگروه ساماندهی شدند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیركبیر گفت: كارگاه علمی همتایابی فناوری نانوالیاف برای ایجاد نگرش تحقیقات صنعتی و همگرایی كارهای پژوهشی در اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر در دو بخش همتایابی و نمایشگاهی در دانشگاه صنعتی امیركبیر اجرا شد.


منبع:

1398/12/03
21:51:51
5.0 / 5
4340
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲