قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

سابقه تاریخی سنت پیاده روی اربعین بر مبنای دو منبع حدیثی شیعه

سابقه تاریخی سنت پیاده روی اربعین بر مبنای دو منبع حدیثی شیعه

به گزارش قائم همواره آیین ها و ادیان مختلف با هدف همبستگی میان پیروان و هویت بخشی به جریان اجتماعی خود، روزهایی را در سال مشخص كرده و پیروان خود را ملزم به شركت در این اجتماعات می كنند.



به گزارش قائم به نقل از خبر آنلاین یكی از نتایج اینگونه تجمعات، نمود جهانی و به شكلی تبلیغ آن جریان اجتماعی است كه معمولا در جامعه جهانی تاثیر گذار است. به فرموده مقام معظم رهبری خلا وجود اجتماعی عظیم و بین المللی در بین شیعیان را حضور میلیونی در روزهای اربعین پر می كند. كربلا می تواند«نماد» تبلور وحدت و بیعت با امام باشد كه «نمود»ی جهانی خواهد داشت. شروع جاذبه مغناطیس حسینی در روز اربعین است، این همان مغناطیسی است كه امروز هم با گذشت قرن های متمادی در دل من و شما هست.
در كتاب بحار الانوار در جلد 98 صفحه 348 آمده است: بنا به فرموده امام عسكری(ع)؛ یكی از نشانه های مومن-كه در این روایت مقصود شیعه است- زیارت سیدالشهدا در روز اربعین است.
زیارتی كه با پای پیاده رفتنِ آن هم «موضوعیت» دارد. چون كه امام صادق(ع) به یكی از دوستان خود می فرماید: قبر حسین(ع) را زیارت كن و ترك مكن. پرسیدم: ثواب كسی كه آن حضرت را زیارت كند چیست؟ حضرت فرمود: كسی كه با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود خداوند به هر قدمی كه برمی‏دارد یك حسنه برایش نوشته و یك گناه از او محو می‏فرماید و یك درجه مرتبه‏ اش را بالا می ‏برد.
در كتاب كامل الزیارات در صفحه 134 آمده است: امام عسكری (ع) می فرمایند: كسی كه به قصد زیارت امام حسین(ع) از منزلش بیرون برود اگر پیاده باشد، خداوند بابت هر قدمی كه برای زیارت اباعبدالله بر می دارد، یك حسنه می نویسد و یك سیئه از او محو می كند. وقتی كه به حرم می رسد، خداوند او را جزء صالحین برگزیده می نویسد. وقتی مناسك او به اتمام رسید، خداوند نام او را جزء فائزین می نویسد. وقتی می خواهد بازگردد یك فرشته‌ی الهی در مقابل او قرار می گیرد و می گوید:
رسول خدا(ص) به شما سلام می رساند، و پیغام می دهد (مژده می دهد): عملت را از سر بگیر كه تمام گناهان گذشته ات بخشیده شده است.
از جهتی جریان پیاده روی برای زیارت سیدالشهدا در روز اربعین سابقه ای تاریخی هم دارد؛ زیارت كربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری»رسم بوده است، اما در مقطعی از زمان به فراموشی سپرده می شود كه در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» باردیگر احیا می شود.
ایشان آخرین بار در سال ۱۳۱۹ هجری با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله حسین(ع) رفت. با اینكه زیارت سید الشهدا(ع) در اغلب برهه های تاریخی به سختی انجام می شد و جان زائرین در خطر بود، اما با این وجود زائرین، عاشقانه خطرات را به جان می خریدند و به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل می شدند.
/6262


منبع:

1398/07/07
18:48:37
5.0 / 5
4697
تگهای خبر: ادیان , اربعین , امام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱