قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

نخستین تصویر امید اماراتی ها از مریخ

نخستین تصویر امید اماراتی ها از مریخ

به گزارش قائم اولین مأموریت مریخی امارات معروف به ˮامیدˮ(Hope) موفق به ثبت و مخابره نخستین تصویر از سیاره سرخ شده است.


به گزارش قائم به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، اولین مأموریت میان سیاره ای امارات متحده عربی در حال عزیمت به مریخ است و نخستین تصویر از مریخ را برای اثبات این مورد ارسال کرده است.
کاوشگر "امید" امارات در تاریخ ۱۹ ژوئیه از ژاپن به سمت مریخ پرتاب شد و این نخستین بار است که یک کشور عربی قدم به فراتر از مدار زمین می گذارد.
این فضاپیما هم اکنون یک پنجم از مسیر طولانی خود تا رسیدن به مریخ را طی کرده است.
"محمد بن راشد آل مکتوم" نخست وزیر امارات، روز دوشنبه (۲۴ اوت) در توئیتر خود نوشت: کاوشگر "امید" به صورت رسمی ۱۰۰ میلیون کیلومتر با سیاره سرخ فاصله دارد. مریخ همانطور که در تصویری که توسط "ردیاب ستاره" این کاوشگر گرفته شده، نشان داده شده است، پیش روی ماست و در حال پشت سر گذاشتن زحل و مشتری هستیم.
پیشبینی می شود که کاوشگر "امید" در فوریه ۲۰۲۱ به مریخ برسد.
این "ردیاب ستاره" بگونه ای طراحی شده است که "امید" را در راه خود نگه دارد و به فضاپیما می گوید دقیقاً کجاست. علاوه بر این، این کاوشگر برای هنگامی که به مریخ رسید و کار علمی خویش را شروع کرد، دوربین بیشتری را جهت استفاده در اختیار دارد.



تیم کنترل و نظارت "امید" انتظار دارد که این فضاپیما از زمان پرتاب تا رسیدن به مریخ، ۶ مانور اصلاح مسیر انجام دهد که نخستین مورد آن در اوایل ماه جاری انجام شد.
"عمران شرف" مدیر پروژه این مأموریت اظهار داشت: ما نخستین مانور اصلاح مسیر را انجام داده ایم که نخستین آزمایش سیستم های پیشران و کنترل مسیر کاوشگر "امید" بود و همینطور نخستین بار بود که شش موتور پیشران Delta-V در این فضاپیما فعال می شدند. این فعالیت ۲۱ ثانیه ای ما را به خوبی در راه مریخ قرار داد و ما از عملکرد کاوشگر "امید" تابحال خوشحال هستیم.
زمانی که "امید" به صورت ایمن به مدار مریخ برسد، حداقل به مدت یک سال مریخی (نزدیک به دو سال زمینی) به مطالعه و بررسی آب و هوا و جو سیاره سرخ خواهد پرداخت.
نکته قابل توجه در این مأموریت این است که یک زن ایرانی الاصل از ارکان اصلی راه اندازی مأموریت "امید" است.
سارا امیری یکی از ۹ وزیر زن کابینه دولت امارات و وزیر علوم پیشرفته امارات است. او از بلوچ های ساکن امارات و اصالتاً متعلق به منطقه نیک شهر است که در بلوچستان ایران واقع شده است.
امیری در دانشگاه آمریکایی شارجه تحصیل کرده و افزون بر پست وزیر «علوم پیشرفته»، رئیس تیم اکتشاف مریخ و رئیس شورای نخبگان علمی امارات هم هست. وی در سال ۲۰۱۵ از جانب "انجمن جهانی اقتصاد" بعنوان یکی از ۵۰ دانشمند برتر جوان دنیا انتخاب گردید.
سارا امیری بعد از تحصیل، مدیریت سیستم های پیشرفته در «مرکز فضایی راشد بن محمد» را در اختیار گرفت. او از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ رئیس بخش توسعه و پژوهش های این مرکز هم بود. امیری در سال ۲۰۰۹ در تیم برنامه ریزی سیستم کنترل از راه دور ماهواره "دبی ست ۱" مشغول به فعالیت بود و همین نقش را در راه اندازی ماهواره "دبی ست ۲" برعهده داشت.


طبق حکمی که محمد بن راشد آل مکتوم حاکم دبی و نخست وزیر امارات برای سارا امیری صادر کرده، افزون بر پست وزیر علوم پیشرفته این کشور، ریاست تیم اکتشاف مریخ و رئیس شورای دانشمندان این کشور است.



1399/06/08
12:03:32
5.0 / 5
1973
تگهای خبر: سیستم , مدیریت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲